Σαμαράς: Δε θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα, επειδή το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς: Δε θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα, επειδή το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Λάρισα το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης για να σώσει τους βολεμένους συνδικαλιστές και να κάνει πιο πλούσιους τους κερδοσκόπους της δραχμής

Ακόμη πιο σκληρό ροκ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη δεύτερη προεκλογική ομιλία του στην Κομοτηνή, από όπου κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα και ότι αγωνίζεται για να σώσει τους βολεμένους συνδικαλιστές και να κάνει πιο πλούσιους τους κερδοσκόπους της δραχμής.

Με αναφορές στη δημόσια τάξη, την τρομοκρατία, τη μετανάστευση και την ορθοδοξία, ο κ.Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι στρατηγική είναι παράλληλα με την δια του φόβου συσπείρωση μετριοπαθών και φιλοευρωπαίων ψηφόφορων, στόχος είναι η ανάκτηση ψήφων εκ δεξιών κυρίως στην επαρχία. Για αυτό άλλωστε επανέλαβε ακόμη πιο ξεκάθαρα όσα είχε πει στη Λάρισα το Σάββατο, πως δηλαδή σύγκρουση μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη θα σημάνει τέλος στις επιδοτήσεις των αγροτών, τα τραπεζικά δάνεια των επιχειρήσεων και τα έργα του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια.

“Όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα, αυτοί θέλουν να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης. Γιατί μία πτωχευμένη Ελλάδα σε δραχμή θα τους έδινε τη δυνατότητα να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί”, δήλωσε ο κ.Σαμαράς, καταλήγοντας και αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ “να ποιους υπηρετούν, τους βολεμένους συνδικαλιστές και τους κερδοσκόπους”.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ -για την οποία είχε εκδώσει νωρίτερα σκληρή ανακοίνωση και ο στενός του συνεργάτης υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης- πως οι βουλευτές πρέπει να θέσουν από τώρα την παραίτηση τους στη διάθεση του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε πως το άρθρο 60 του Συντάγματος προβλέπει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης, ψηφίζουν κατά συνείδηση και η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή. “Ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε ότι οι έδρες είναι ιδιοκτησία του κόμματος” είπε ο κ. Σαμαράς.

“Πρώτα το κόμμα και μετά η δημοκρατία για το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη. Δε θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε επιθετικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Ούτε θα δεχθούν οι Έλληνες οι ανεξάρτητες αρχές να ελέγχονται αποκλειστικά από το γραφείο του πρωθυπουργού, αυτό το μοντέλο μόνο η Βόρεια Κορέα και η Βενεζουέλα το εφαρμόζουν και δεν επιτρέπεται από το κοινοτικό δίκαιο”.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μας βγάλουν από το ευρώ, αν και η Ευρώπη δε θέλει το Grexit

Απορρίπτοντας την κατηγορία της κινδυνολογίας, ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε τις αποφάσεις των συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι διακοπή πληρωμής των τόκων για το χρέος “είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και ο ασφαλέστερος δρόμος για να βγεις από το ευρώ” και πως εσωτερικός δανεισμός με έντοκα γραμμάτια και καταθέσεις σημαίνει διάλυση του τραπεζικού συστήματος.

“Στο δίλημμα κωλοτούμπα ή αντίσταση, δηλαδή χρεοκοπία, λένε ότι επιλέγουν τη χρεοκοπία” πρόσθεσε. Παραδέχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι δεν επιδιώκουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σημείωσε όμως ότι η παραμονή σε αυτό προϋποθέτει ότι ακολουθούνται οι κανόνες του συμφώνου σταθερότητας.

“Ευρώ χωρίς κανόνες που δεν τους δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Ας αφήσουν το παραμύθι ότι εμείς κινδυνολογούμε”, είπε ο κ. Σαμαράς και επικαλέστηκε και την κοινή διακήρυξη με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του οποίου κύριο σύνθημα όπως είπε είναι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να αποδομήσει την “ευρωπαϊκή στροφή” της Κουμουνδούρου.

Επανέλαβε όχι μόνο την απειλή ότι σύγκρουση με τους εταίρους θα οδηγήσει σε απώλεια των κοινοτικών επιδοτήσεων, των κονδυλίων για έργα του ΕΣΠΑ και των 15 δισ της ρευστότητας από την ΕΚΤ, αλλά και σε διατάραξη των εξαγωγών προς Ευρώπη και του τουριστικού ρεύματος από τις ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα.

“Μετά το Μάρτιο έρχεται πιστωτική επέκταση από την ΕΤΚ που σημαίνει πρόσθετη ρευστότητα και υπολογίζω να διεκδικήσουμε και 15 δισ από το περίφημο πακέτο Γιούνκερ. Να το ξέρουν αυτό οι αγρότες μας που περιμένουν επδοτήσεις, οι επιχειρηματίες που περιμένουν τραπεζικά δάνεια, η επαρχία που περιμένει τα έργα”, είπε, προσθέτοντας:

“Εμείς ανεβαίνουμε βήμα βήμα κι αυτοί ετοιμάζονται για να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό. Δεν είναι τυχαίο ότι όλος ο διεθνής τύπος μιλά πάλι για Grexit.”

Ο κ. Σαμαράς διακήρυξε επίσης ότι “δε θα γίνουμε μία χώρα όπου κανείς δε θα νιώθει ασφαλής καί όπου επικίνδυνοι κακοποιοί θα κυκλοφορούν ελεύθεροι”. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θέλει να φέρει περισσότερους μετανάστες αλλά θα τους δώσει και ιθαγένεια και ασφαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα να πηγαίνουν στα νοσοκομεία όταν το χρειάζονται “αλλά δε λέει ποιος θα τα πληρώνει αυτά”, καθώς και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με τις φυλακές υψίστης ασφαλείας “γιατί θέλουν να δραπετεύουν οι τρομοκράτες”, σημειώνοντας ότι η Κουμουνδούρου ακόμη δεν έχει δώσει συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα