Εκλογές 2015: Με νέους όρους το debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη για να μη βαρεθούμε ξανά

Εκλογές 2015: Με νέους όρους το debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη για να μη βαρεθούμε ξανά
Greek Party leaders before a televised election debate, broadcast live in Greece from state-run TV studios, in Athens on Wednesday, Sept. 9, 2015. / . Menelaos Myrillas / SOOC

Τι αλλάζει στον τρόπο διεξαγωγής του debate του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μειμαράκη. Στόχος να μην δούμε βαρετό θέαμα ανάλογο με το debate όλων των πολιτικών αρχηγών. Πιθανό να υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο αρχηγών

Προκειμένου οι ψηφοφόροι να μην παρακολουθήσουν άλλη μια “σούπα” η διακομματική που συνεδριάσε για άλλη μια φορά στο εντευκτήριο της Βουλής αποφάσισε το debate των ΜειμαράκηΤσίπρα να διεξαχθεί με άλλους όρους, πιο ελεύθερους που θα δίνουν την ευκαιρία στους δυο διεκδικητές της πρωθυπουργίας να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να συζητήσουν μεταξύ τους.

Ο Γιώργος Κυρίτσης με τον Θεόδωρο Μιχόπουλο την Πηνελόπη Γαβρά και τον Κώστα Καραγκούνη φαίνεται πως συμφώνησαν καταρχάς το debate να ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και να είναι διάρκειας δυο ωρών.

Θα συμμετέχουν και πάλι όλοι οι δημοσιογράφοι, όπου οι ερωτήσεις τους θα είναι ανά θεματική ενότητα. Το σκηνικό θα αλλάξει και αυτό που μένει να διευκρινιστεί, στα τηλεφωνήματα που θα υπάρξουν μεταξύ των εκπροσώπων τις επόμενες ώρες, είναι αν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι στα πρότυπα της τηλεμαχίας Καραμανλή – Παπανδρέου το 2009.

Τα κόμματα προσανατολίζονται στο να υπάρχει απευθείας διάλογος ή ερωτοαπαντήσεις μεταξύ των δυο αρχηγών, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο χρόνος τόσο των ερωτήσεων των δημοσιογράφων όσο και των απαντήσεων των δυο αρχηγών.

Το debate αυτή τη φορά θα περιέχει και τουλάχιστον δυο διαλείμματα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και των δημοσιογράφων των καναλιών προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα