Μεϊμαράκης για πρόωρες εκλογές: Παραβιάστηκε το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη

Μεϊμαράκης για πρόωρες εκλογές: Παραβιάστηκε το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Εκδήλωση στη Βουλή στη μνήμη του Γρ.Λαμπράκη και του Γ.Τσαρουχά// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.(EUROKINISSI) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ευ. Μεϊμαράκης, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας

“Ο τόπος οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές”, δήλωσε μετά την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μιλώντας ως βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης, σημείωσε ότι “υπάρχει αναντιστοιχία της Βουλής, των ετεροκλήτων βουλευτών που ψήφισαν κατά της εκλογής Προέδρου, που αν αφαιρεθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, δεν υπάρχει ο μαγικός αριθμός των 120 τουλάχιστον, στο δημοκρατικό τόξο”.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες, «είναι μια γιορτή Δημοκρατίας», ωστόσο εκτίμησε πως τώρα παραβιάστηκε το Σύνταγμα και το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη.

“Μας σύρουν και ανακόπτουν την πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές με ηρεμία αφού ακούσουν τα προγράμματα και τις προτάσεις των κομμάτων για το μέλλον. Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι ο κορμός της νέας κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα