Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών

Κάλεσε τους Κρητικούς να ψηφίσουν ΝΔ για να έχουν για πρώτη φορά Ηρακλειώτη πρωθυπουργό. Άνοιγμα στους ψηφοφόρους ΧΑ και ΑΝΕΛ, με μήνυμα κατά της ψήφου διαματυρίας. Τι είπε για δημοσκοπήσεις και για όσους έχουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη

Ως το χειρότερο πρωθυπουργό όλων των εποχών παρουσίασε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, καλώντας τους πολίτες να δώσουν θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία και ειδικά τους Κρητικούς να την ψηφίσουν για να έχουν πρώτη φορά Ηρακλειώτη πρωθυπουργό.

“Τελικά για καθε υπόσχεση που έδωσε ο Τσιπρας έγινε ακριβώς το αντίθετο. Τους ρωτούμε ποσό θα στοιχίσει η κατάρρευση των τραπεζών στους πολίτες. Ήξερε ή δεν ήξερε ο Τσίπρας; Αν ήξερε να μας το πει, αν δεν ήξερε είναι άσχετος, άρα και επικίνδυνος και δεν πρέπει να παραμείνει”, είπε ο κ.Μεϊμαράκης, καταλήγοντας:“Κανένας πολιτικός δεν έκανε τόσο κακό στην πατρίδα του οσο ο Τσίπρας”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΧΑ και των ΑΝΕΛ, τασσόμενος κατά της ψήφου διαμαρτυρίας και κατά της αποχής.

“Δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά και η παιδεία, το μεταναστευτικό. Σε όσους ψήφισαν κόμμα διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό θα τους πω ελάτε μαζί, να λύσουμε το πρόβλημα”, είπε, αναφερόμενος εμμέσως στη ΧΑ χωρίς να την κατονομάζει.

Απευθύνθηκε δε ευθέως στους ψηφοφόρους του κόμματος του Πάνου Καμμένου, λέγοντας: “Αυτοί

που ψήφισαν τους ΑΝΕΛ, ήταν ενάντια στους προδότες, τώρα πως αισθάνονται που υπογράψανε νέα μνημόνια; Και αυτοί άθελα τους έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο. Ακριβή δεν ήταν αυτή η διαμαρτυρία;

Κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν “τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και να σκεφτούν γιατί τον ψήφισαν”, προσθέτοντας: “Δεν λέω να πει ο πολίτης και μάλιστα Κρητικός, μέσα σε 6 μήνες, "έκανα λάθος", αλλα να σκεφτεί και να πει στις 20 Σεπτέμβρη, "ναι μωρέ θα ψηφίσω ΝΔ να πάει ο τόπος μπροστά".”

Έθεσε επίσης για άλλη μία φορά το δίλημμα της ακυβερνησίας, διερωτώμενος πως θα συγκροτηθεί κυβέρνηση εάν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ αφού δε θα συνεργαστεί με κανέναν και ζητώντας “ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ”.

Τόνισε επιπλέον ότι: “Φορολογικές επιβαρύνσεις στους αγρότες δεν γίνονται δεκτές οπως τις υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα καταθέσουμε ισοδύναμα ή ίσης απόδοσης μέτρα”.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο και κάλεσε τους Κρητικούς να ψηφίσουν Ν.Δ για να έχουν Ηρακλειώτη πρωθυπουργό. Μίλησε για άλλη μία φορά για το μεσαίο δρόμο που αποκλείει τα άκρα “εδώ απο τον τόπο των Βενιζέλων και των Μητσοτακαίων” και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να γίνουν “κήρυκες της ενότητας των Κρητών και να τους φέρετε όλους στο εκκλησίασμα της ΝΔ”, διευκρινίζοντας ότι: “Μόνο όσοι έχουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη δε χωρούν στην αγκαλιά μας”. Η τελευταία αυτή φράση ερμηνεύθηκε ως αναφορά σε περιπτώσεις όπως αυτές του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Σταύρου Παπασταύρου.

Αναφέρθηκε τέλος στις δημοσκοπήσεις, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην εφησυχάσουν με την εικόνα αλλαγής του πολιτικού κλίματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεϊμαράκης από την Κρήτη: Καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας

Debate στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για Τσίπρα και Μεϊμαράκη

SHARE:

24Media Network