Μητσοτάκης: Δε θέλω τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή

Μητσοτάκης: Δε θέλω τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε αστεία την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την ακροδεξιά και επανέλαβε το μήνυμα κατά ίσων αποστάσεων προς το ΚΙΝΑΛ.

Το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Action 24.

“Δεν θέλω τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες κάποιων να μας ταυτίσουν με την ακροδεξιά, είναι αστεία η επιχειρηματολογία τους. Πόσο μάλλον όταν εκπορεύεται από αυτούς που κυβέρνησαν επί τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο και όταν απευθύνεται αυτή η κριτική σε κάποιον ο οποίος πρώτος επέβαλε στο ΕΛΚ ο κ. Όρμπαν να τεθεί ουσιαστικά εκτός των κόλπους του.”

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε πως: “Όταν ακούω τον κ. Τσίπρα είναι σαν να ακούω την κυρία Λεπέν. Λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα” και υποστήριξε ότι: “Ο διαχωρισμός “ελίτ-πολλοί” είναι ο κλασικός διαχωρισμός που χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα της Ευρώπης.”

Επανέλαβε επισης το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ: “Με ξενίζει η ρητορική των ίσων αποστάσεων ότι “ψήφισε κάτι άλλο” γιατί “Τσίπρας – Μητσοτάκης είναι το ίδιο”. Δεν είμαστε το ίδιο. Σε αυτούς, λοιπόν, τους συμπολίτες μας απευθύνομαι με πολύ ευθύ τρόπο και τους λέω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή είναι μια ισχυρή ΝΔ.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης: “Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.Το δικαίωμα να πετάς μολότοφ, να καις τα πάντα και να τα σπας δεν είναι. Είμαι ξεκάθαρος: Δεν θα βάλουμε εμπόδιο σε οποιαδήποτε ειρηνική διαδήλωση. Αλλά δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που βγαίνουν απ’ τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια με βαριοπούλες, τα σπάνε και ξαναγυρίζουν πίσω.”

Δεσμεύθηκε ότι θα φτιαχτούν φυλακές τύπου Γ’, διότι όπως υποστήριξε: “Δεν γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφάλειας, όχι μόνο για τρομοκράτες, αλλά και για πάρα πολύ σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν κάνει τον Κορυδαλλό περίπου τσιφλίκι τους.”

Ως προς την ενίσχυση των πιο αδύναμων είπε: “Το ζήτημα είναι να μπορούμε να υποστηρίξουμε την αναδιανομή μέσα από μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας. Εάν η οικονομία μείνει καθηλωμένη σε μια ανάπτυξη του 1% με 2%, δεν θα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος: προτάσσω το στόχο μιας γρήγορης ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, διότι μόνο έτσι θα μεγαλώσει η πίτα για να μπορούμε να έχουμε τον τρόπο να υποστηρίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Γι΄αυτό και ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας για το ΄20-΄21 δεν έχει καμία σημασία.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα