Μητσοτάκης για δημοσκοπήσεις: Όλοι προεξοφλούν ποιος θα είναι ο νικητής

Μητσοτάκης για δημοσκοπήσεις: Όλοι προεξοφλούν ποιος θα είναι ο νικητής

“Δεν ένιωσα άβολα που μίλησα στο Ανδρέας Παπανδρέου” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησε ότι οι νέοι ψηφοφόροι θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη για τη ΝΔ. Νόμο κατά της χορήγησης επιδομάτων σε προεκλογική περίοδο. Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις σημείωσε: “όλοι συζητούν για τη διαφορά, όχι για το ποιος θα είναι ο νικητής”.

“Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή πρέπει να εκφραστεί με στήριξη στη Νέα Δημοκρατία” επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος κυρίως στους πολίτες που τοποθετούνται σε κόμματα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στο ΚΙΝΑΛ, είτε στο Ποτάμι είτε στην Ένωση Κεντρώων, ενόψει των εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Σκάι τόνισε επίσης πως “όσο πιο αδύναμη είναι η Χρυσή Αυγή τόσο καλύτερα για το πολιτικό σύστημα” και ότι μόνο μία ισχυρή ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, καλώντας τους πολίτες που ψήφισαν άλλα κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη συμπόρευση.

Απάντησε στην Φώφη Γεννηματά που υποστηρίζει ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι το ίδιο και ουσιαστικά ζήτησε από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και την παραδοσιακή βάση του ΠΑΣΟΚ να μην τον κρίνουν ως το γιο του Επίτιμου. “Ο κόσμος ξέρει ότι σήμερα κρίνεται ο Κυριάκος” είπε χαρακτηριστικά ενώ δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε άβολα που μιλούσε χθες στο Ανδρέας Παπανδρέου.

Υπενθύμισε ότι ανδρώθηκε πολιτικά με τις μεγάλες κόντρες στη Βουλή μεταξύ του πατέρα του και του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τόνισε όμως: “Αυτό το οποίο ξέρω είναι πως όταν καλούμαστε να διαλέξουμε μεταξύ της Δημοκρατίας και ενός ιδιότυπου αυταρχισμού, μεταξύ της Ευρώπης και του Μαδούρο, μεταξύ μιας οικονομίας που στηρίζεται στη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ή σε κάτι που παραπέμπει στον κρατισμό, δεν υπάρχει ίση απόσταση, είσαι ή με τη μία ή με την άλλη.

Στο ερώτημα εάν αισθάνεται ότι ανήκει στην ελίτ ο κ. Μητσοτάκης εξάλλου τόνισε ότι δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για να φτάσει εδώ που έφτασε και ότι είχε ένσημα πριν μπει στην πολιτική. “Το όνομα ήταν ένα προτέρημα στην αρχή και στη συνέχεια ήταν αφορμή για να με αντιμετωπίζει ο κόσμος με καχυποψία και το καταλαβαίνω, αλλά είμαι υπερήφανος γιατί σήμερα με φωνάζει ο κόσμος με το μικρό μου όνομα. Ο κόσμος ξέρει σήμερα ότι κρίνεται ο Κυριάκος” είπε, ενώ σχολίασε: “Αν θέλουν οι κυβερνώντες να ασχοληθούν με τους λίγους ας ασχοληθούν με τους μπαχαλάκηδες”.

Σχετικά με την ψήφο των νέων ο κύριος Μητσοτάκης είπε το ζήτημα δεν είναι ούτε η ψευτομαγκιά του ακραίου εθνικισμού ούτε ο ψεύτικος αντικομφορμισμός. Εκτίμησε ότι οι νέοι που είναι 17-18 ετών και έχουν ζήσει μόνο την κρίση, θα ψηφίσουν περισσότερο με το μυαλό και πως θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη για τη ΝΔ.

“Ολοι συζητούν για τη διαφορά, όχι για το ποιος θα είναι ο νικητής”

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν διαφορές από 3,5 έως 7,2 μονάδες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρχει μία καθαρή νίκη της ΝΔ, αλλά πρόσθεσε “Κυριακή κοντή γιορτή”. Σχετικά με το ποια θα είναι η διαφορά σημείωσε ότι όλοι προεξοφλούν ποιος θα είναι ο νικητής και επανέλαβε ότι θέλει καθαρή νίκη. “Κάνω τη διαπίστωση ότι όλοι συζητούν για τη διαφορά όχι για το ποιος θα είναι ο νικητής” είπε και τόνισε: “Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει, η χώρα ούτως ή άλλως θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το αργότερο στις 20 Οκτωβρίου και πιστεύω ότι θα ήταν καλό να αποφύγουμε ένα τετράμηνο όπου θα κυβερνά μία κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση”.

Στο ερώτημα εάν θα ζητήσει εθνικές εκλογές το βράδυ των ευρωεκλογών απάντησε “είμαι πολύ αισιόδοξος για το τι θα αποφασίσει ο λαός”, ενώ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει για το ύψος της διαφοράς

“Εχει ήδη ειπωθεί από τον κ.Τσίπρα ότι οι εκλογές αυτές είναι ψήφος εμπιστοσύνης” σημείωσε πάντως με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι ψήφος απόρριψης στην κυβέρνηση και ότι στις 26 Μαϊου το αποτέλεσμα θα είναι Μητσοτάκης- Τσίπρας 1-0.

“Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε μαζί με το ψηφοδέλτιο να δώσει και τη 13η σύνταξη θα το έκανε. Αυτό έχει κάνει ουσιαστικά, είναι μία ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαγοράς ψήφων” υποστήριξε επίσης και εξέφρασε την άποψη ότι η Βουλή πρέπει να νομοθετήσει να μην μπορεί να δοθεί κανένα τέτοιο επίδομα και καμιά τέτοια παρέμβαση τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

Στοχευμένες προσλήψεις στο δημόσιο

Για την υγεία και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται να καταργήσει την εισφορά υπέρ υγείας και να επαναφέρει το πεντάευρω. Δεσμεύτηκε ότι τα νοσοκομεία θα διοικούνται με πιο αντικειμενικό τρόπο και με ανθρώπους που έχουν εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων και επέμεινε ότι όπου χρειαστεί θα υπάρξουν συμπράξεις με ιδιώτες προς όφελος του ασθενή. “Γιατί γίνεται ήδη αυτό για παράδειγμα στο Αττικό Νοσοκομείο που δεν έχει μαγνητικό τομογράφο και πηγαίνουν δίπλα στα ιδιωτικά, αυτό να το κάνουμε θεσμοθετημένα χωρίς κόστος για τον ασφαλισμένο” είπε.

Στο ερώτημα αν η πενθήμερη και οκτάωρη εργασία θα παραμείνει ως έχει με κυβέρνηση ΝΔ απάντησε: “Να είμαστε σοβαροί. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που να μην καταλαβαίνει ότι μέσα στον πανικό των fake news υπήρξε απόλυτη διαστρέβλωση των όσων είπα. Εγώ μίλησα για επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα ακολουθήσει στοχευμένη πολιτική προσλήψεων εκεί που το δημόσιο θα έχει ανάγκη (στην υγεία νοσηλευτές, στην εκπαίδευση ιδίως στην ειδική αγωγή και προσλήψεις αστυνομικών) και θα υπάρχει αξιολόγηση παντού. Απολύσεις δεν θα έχουμε και η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, τόνισε. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο μισθολογικής ενίσχυσης των αστυνομικών

Θα δουλέψουμε όχι μόνο με τους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και με τους ιδιωτικούς με ένα κουπόνι όπου χρειάζεται ώστε κάθε παιδί να έχει πρόσβαση σε βρεφονηπιακό σταθμό είπε επίσης ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι εάν χρειαστεί αυτό το πρόβλημα θα το λύσει η αγορά με περισσότερους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς επιδοτούμενους από το κράτος.

Επανέλαβε με αφορμή τα Εξάρχεια, ότι έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο ευρύτερης ανάπλασης του κέντρου με επέκταση και υπογειοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου και επανέλαβε ότι θα μπορούσε να παραμείνει η Αρχιτεκτονική στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενδεχομένως σε ένα νέο κτίριο καθώς με την κατάργηση του ασύλου δεν θα υπάρχει το πρόβλημα. Είπε ότι αυτή η ανάπλαση θα είναι ένα έργο μακροπρόθεσμο που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από μεγάλα ιδρύματα, ένα έργο εθνικής εμβέλειας και το προσωπικό μου στοίχημα για το κέντρο της Αθήνας, δήλωσε. Υποστήριξε επίσης ότι: “Χρειαζόμαστε άλλα μοντέλα διοίκησης για τα μουσεία,δεν γίνεται τα πέντε σημαντικά μουσεία να μη διοικούνται από μάνατζερ διεθνούς εμβέλειας που θα προσλαμβάνονται με διεθνείς προκηρύξεις”.

ΝΔ για Κουφοντίνα

Η ΝΔ δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, στους πολίτες ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα το νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version