Μητσοτάκης: Μας ασκήθηκαν πιέσεις να συμφωνήσουμε για τις Πρέσπες, αλλά ήμασταν ξεκάθαροι

Μητσοτάκης: Μας ασκήθηκαν πιέσεις να συμφωνήσουμε για τις Πρέσπες, αλλά ήμασταν ξεκάθαροι

Από τη Φλώρινα ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το Σκοπιανό ως ένα από τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών. Κάλεσε ιδίως τους νέους να διαχωρίσουν “το στείρο εθνικισμό και τους τσαμπουκάδες διαφόρων τύπων που κυκλοφορούν με τους μύες έξω από τον πραγματικό πατριωτισμό”, τονίζοντας πως ο πραγματικός πατριώτης είναι ο ρεαλιστής.

Το Σκοπιανό ως ένα από τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φλώρινα, στέλνοντας μήνυμα ιδίως στους νέους να απορρίψουν τη Χρυσή Αυγή, καθώς όπως τόνισε ο πραγματικός πατριώτης είναι ο ρεαλιστής.

“Στις 26 Μαΐου θα πούμε ένα μεγάλο όχι στα ψέματα, στο φόβο, στη φτώχεια, στο διχασμό και στη θλιβερή επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών” δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινώντας την ομιλία του, η οποία πραγματοποιήθηκε τελικά σε κλειστό χώρο λόγω βροχής, κάτι που σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης λέγοντας: “Μπορεί να μας τα χάλασε λίγο ο καιρός αλλά παίρνω δύναμη από τον ενθουσιασμό σας”. Σχολίασε επίσης τη θερμή υποδοχή από τους συγκεντρωθέντες και δήλωσε: “Η Μακεδονία πάντα έβγαζε πρωθυπουργό, θα βγάλει και τώρα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν επέλεξε τυχαία να βρεθεί στη Φλώρινα τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, να ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου “με μία κακή συμφωνία που προσέβαλε τους Έλληνες”.

Τόνισε ότι η ΝΔ φέρθηκε με υπευθυνότητα και πατριωτισμό από την πρώτη στιγμή που όπως είπε ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας “τις μυστικές του διαπραγματεύσεις για να συμφωνήσει με τον κ.Ζάεφ να εκχωρήσει όχι μόνο όνομα αλλά γλώσσα ταυτότητα και εθνότητα”. Είπε μάλιστα πως: “Συγκρουστήκαμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, διότι μην έχετε καμία αυταπάτη και σε μας ασκήθηκαν πιέσεις να συμφωνήσουμε με αυτή τη συμφωνία, αλλά ήμασταν ξεκάθαροι. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, ήμασταν απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις συνέπειες”.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι “μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες με αντίδωρα” και δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν πρόκειται να ισχύσει. “Θα προστατέψουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων” τόνισε. Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων.

“Είδα ότι η σύνταξη του Ιουνίου θα δοθεί με ειδική απόφαση στους συνταξιούχους αύριο. Τους έχω ικανούς να δώσουν και τη σύνταξη του Ιουλίου και του Αυγούστου” σχολίασε μάλιστα ειρωνικά.

Πραγματικός πατριώτης είναι ο ρεαλιστής που νοιάζεται για το εθνικό συμφέρον

Ο κ.Μητσοτάκης απηύθυνε νέα έκκληση να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. “Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές με μία σχετική χαλαρότητα, σου λένε δεν βαριέσαι, ευρωεκλογές είναι θα κάνω το καθήκον μου στην εθνική κάλπη, στις ευρωεκλογές μπορεί να ψηφίσω ένα μικρότερο κόμμα” είπε και πρόσθεσε: “Όχι! Τώρα είναι η ώρα να ψηφίσετε τη ΝΔ” , απευθυνόμενος στους πολίτες που ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα σκέφτονται να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό.

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και τους κάλεσε να διαχωρίσουν “το στείρο εθνικισμό και τους τσαμπουκάδες διαφόρων τύπων που κυκλοφορούν με τους μύες έξω από τον πραγματικό πατριωτισμό”. Τόνισε ότι: “Ο πραγματικός πατριώτης είναι ο ρεαλιστής που νοιάζεται για το εθνικό συμφέρον και δίνει τους αγώνες με τη δύναμη των επιχειρημάτων του και όχι της φωνής του και η ΝΔ είναι η μόνη πατριωτική παράταξη σήμερα”.

Απευθύνθηκε όμως και στους ψηφοφορους του ΚΙΝΑΛ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ: “Κοιτάξτε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Και το διακύβευμα των εκλογών έχει εθνική διάσταση. Δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικών επιλογών είναι εάν θα πάμε επιτέλους στη χώρα μπροστά”, είπε.

“Τώρα είναι η ώρα της μάχης πάμε τις τελευταίες ημέρες να μη χαθεί καμία ψήφος”, κατέληξε, ζητώντας από τους ψηφοφόρους της ΝΔ να αναζητήσουν και να πείσουν τους αναποφάσιστους. “Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη, πάμε να νικήσουμε το βράδυ της 24ης Μαΐου”.

Δεσμεύσεις για αγρότες – ΔΕΗ

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο συμβολίζει ότι “η ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη αλλά είναι ανανεωμένη και θα πάει την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη για να δώσει αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα και το τι θα γίνει στην Ευρώπη μας αφορά όλους”.

Έφερε ως παράδειγμα τη νέα κοινή αγροτική πολιτική και τους ευρωπαϊκούς πόρους για τη μεταλιγνιτική εποχή η μεταλιγνιτική εποχή, η οποία επισήμανε ότι δεν θα έρθει από τη μία μέρα στην άλλη γιατί ο λιγνίτης παραμένει το καύσιμο που σφυρίζει την ενεργειακή παραγωγή της χώρας. “Αλλά θα είναι αμαρτία να μην διεκδικήσουμε πόρους που μπορούν να διασφαλίσουν τη μετάβαση μιας περιοχής σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο. Εδώ έχουμε τα δίκτυα εδώ έχουμε το τεχνικό προσωπικό” τόνισε και είπε ότι όνειρό του είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα να γίνει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή.

“Εχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα ξέρουμε πώς να πάμε να διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες επ ωφέλεια της χώρας και ανήκουμε στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα” δήλωσε επίσης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι “θα μας βοηθήσει η Ευρώπη την επόμενη ημέρα να πετύχουμε στόχους όπως η μείωση των πλεονασμάτων”.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέλαβε τη δέσμευση ότι για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα εκπονήσει αναπτυξιακό σχέδιο μαζί με τον επόμενο περιφερειάρχη που δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι ο Γιώργος Κασαπίδης.

Τόνισε ότι θα στηρίξει τη ΔΕΗ και απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές που βρισκόταν στο χώρο είπε ότι έχει συζητήσει και έχει διαφωνήσει σε πολλά μαζί τους αλλά συμφωνεί στην ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

Αναφέρθηκε επίσης στους αγρότες και τόνισε ότι “Θέλουμε περισσότερους αγρότες να συνεργάζονται μεταξύ τους για αυτό θα μειώσουμε τη φορολογία σε όλα τα συνεργατικά σχήματα κατά 10%”. Δήλωσε επίσης ότι θα στηρίξει τον ορεινό τουρισμό καθώς και ο ίδιος αγαπά πολύ τα βουνά και έθεσε ως στόχο να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο και να συνδεθεί με τον πρωτογενή τομέα αλλά και με το θρησκευτικό τουρισμό. Τέλος τόνισε ότι θα στηρίξει τη δημόσια παιδεία και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα