Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ακούσουν το πρόγραμμα μας και όχι τις μονταζιέρες

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ακούσουν το πρόγραμμα μας και όχι τις μονταζιέρες
O Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την Καλαμπάκα ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε το μήνυμα ότι θα δώσει έμφαση στην παρουσίαση του γαλάζιου προγράμματος, που αφορά νέες δουλειές, μείωση φόρων, ασφάλεια, δημόσια παιδεία και υγεία. Το βράδυ στη Λάρισα αναμένεται να αναφερθεί σε μέτρα για τους αγρότες. Μήνυμα κατά χαλαρής ψήφου και διχασμού.

Μετά την αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για επταήμερη εργασία, 13η σύνταξη και ιδιωτικοποίηση της υγείας, η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει στην παρουσίαση του προγράμματος της, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τις γαλάζιες θέσεις και να “φύγει” η συζήτηση από την αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών, το πλαίσιο της οποίας όριζε η κυβέρνηση.

“Οι πολίτες έχουν ήδη κρίνει τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα. Αυτό το οποίο περιμένουν είναι να ακούσουν από εμάς το δικό μας πρόγραμμα, από τα δικά μας λόγια και όχι από τις μονταζιέρες που διαστρεβλώνουν αυτά τα οποία λέμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καλαμπάκα στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με πολίτες σε καφέ της πόλης και επισήμανε πως «το δικό μας σχέδιο αφορά το πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναδημιουργήσει πολλές καλές δουλειές για τα νέα παιδιά, πως θα μειώσουμε τους φόρους, πως θα παρέχουμε περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες, πως θα έχουμε καλύτερη δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία. Και για το πως θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα ο οποίος υποφέρει σήμερα, αλλά διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα». Μάλιστα διεμήνυσε ότι αντιτάσσεται στο σκηνικό ακραίας πόλωσης που κατά τη ΝΔ επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνονται ότι η όξυνση ενδέχεται να ευνοεί το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχειρεί να συσπειρώσει τη βάση του στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

«Δεν είμαι εδώ για να διχάσω. Δεν είμαι εδώ για να πω ότι “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Είμαι εδώ για να σας πω ότι για να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα την οποία ονειρευόμαστε, πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», δήλωσε εκ νέου ο κ.Μητσοτάκης και έδωσε έμφαση στην ανάγκη να πιστέψουν οι πολίτες στην αλλαγή που μπορεί να έρθει. «Η δική μας δουλειά είναι να μπορέσουμε να πείσουμε πρωτ’ απ’ όλα τους εαυτούς μας ότι αυτή η μιζέρια δεν μας αξίζει. Για να κάνουμε μαζί ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Και αυτό το άλμα θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα. Επιμένω πολύ σε αυτό. Το μήνυμα της ευρωκάλπης την 26 Μαΐου, πρέπει να είναι ένα μήνυμα πάρα πολύ ισχυρό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης έστειλε εκ νέου μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί η ΝΔ στη μάχη των ευρωεκλογών. «Είμαστε η μόνη δύναμη σήμερα που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει άλλη. Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές στην ευρωκάλπη υπάρχει μια ροπή των συμπολιτών μας προς τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο. “Δεν βαριέσαι, να πάω να ψηφίσω ένα μικρό κόμμα ως ψήφο αντίδρασης, επειδή μπορεί να μου αρέσουν κάποια έξυπνα διαφημιστικά σποτ τα οποία μπορεί να κάνουν”. Η απάντηση σε αυτό είναι όχι.

Ψηφίστε τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Όσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. από το βράδυ της 26ης Μαΐου, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η προσπάθειά μας για μια μεγάλη, για μια συντριπτική πολιτική επικράτηση στη μάχη των εθνικών εκλογών όποτε και αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να την κάνει», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε νωρίτερα το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς ενώ ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του είναι τα Τρίκαλα. Το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Εν τω μεταξύ η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη με δήλωση της κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να ψηφίσει τις τροπολογίες της ΝΔ για το αφορολόγητο: «Η ΝΔ κατέθεσε δύο τροπολογίες για να μειωθεί ο ΦΠΑ στο σύνολο των προϊόντων εστίασης και να μην μειωθεί το αφορολόγητο. Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον των πολλών, να υπερψηφίσει αυτές τις τροπολογίες. Οι Έλληνες θέλουν μείωση φόρων και αυτό ακριβώς θα κάνει η ΝΔ μετά τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που πλησιάζει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα