Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Κι εγώ Λίβερπουλ είμαι, αλλά οι εκλογές δεν είναι ποδόσφαιρο

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Κι εγώ Λίβερπουλ είμαι, αλλά οι εκλογές δεν είναι ποδόσφαιρο
Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε την εκτίμηση Τσίπρα για ανατροπή όπως η Λίβερπουλ και ζήτησε ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία, προειδοποιώντας τους δεξιούς ψηφοφόρους ότι διαφορετικά θα επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι.

“Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία” σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα ότι στις εθνικές εκλογές θα υπάρξει ανατροπή σε σχέση με τις ευρωεκλογές όπως στο ματς Μπαρτσελόνα- Λίβερπουλ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο Star δήλωσε ότι και ο ίδιος Λίβερπουλ είναι και χάρηκε για τη συγκεκριμένη ανατροπή, πρόσθεσε όμως απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι: “εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο και τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά”. Εκτίμησε ότι η ΝΔ το βράδυ της έβδομης Ιουλίου θα έχει μία ισχυρή εντολή για να αλλάξει την Ελλάδα και στάθηκε εξάλλου ιδιαίτερα στην ανάγκη ισχυρής εντολής για αυτοδυναμία, απευθυνόμενους και στους ψηφοφόρους του κέντρου αλλά ιδίως και σε κομμάτων εκ δεξιών της ΝΔ.

“Θέλω ισχυρή εντολή και προφανώς ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία. Διότι μόνο έτσι είμαστε σίγουροι την επόμενη μέρα ότι δεν θα μπούμε σε περιπέτειες” είπε ο κ.Μητσοτάκης. Υπενθύμισε ότι “εάν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση η χώρα οδηγείται και πάλι σε εκλογές με απλή αναλογική και αυτό σημαίνει με μαθηματική βεβαιότητα ακυβερνησία. Και βέβαια ξανά φέρνει τον κ. Τσίπρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο στόχος της ισχυρής εντολής σημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποδέχεται ψηφοφόρους και από τα δεξιά της και από τα αριστερά της και από το κέντρο.

“Θα ήταν καλό για τη δημοκρατία μας η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του Βελόπουλου να μείνουμε εκτός Βουλής” επανέλαβε. Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ένα μόρφωμα που προσβάλλει τη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών. Σχολίασε όμως και για την Ελληνική Λύση: “Ας δούμε τη διαδρομή του καθενός και ας είμαστε σοβαροί και ας αναρωτηθούμε αν οι διαδρομές αυτές αξίζουν να εκπροσωπηθούν στη Βουλή την επόμενη ημέρα”.

Παραδέχθηκε ότι γνωρίζει την αριθμητική και προφανώς όσο λιγότερα κόμματα είναι στη Βουλή τόσο πιο εύκολη είναι η αυτοδυναμία για τη ΝΔ, αλλά στόχος του είπε δεν είναι κάποιο κόμμα συγκεκριμένα αλλά το κάλεσμα σε όλους τους πολίτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version