Μητσοτάκης: Στις ευρωεκλογές δεν χωρούν ίσες αποστάσεις, ούτε ψήφος διαμαρτυρίας

Μητσοτάκης: Στις ευρωεκλογές δεν χωρούν ίσες αποστάσεις, ούτε ψήφος διαμαρτυρίας

Από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι δε θα ακολουθήσει τον Τσίπρα στον κατήφορο. “Όσο αυτός θα μιλά για το χθες, θα μιλάω για το μέλλον, όσο αυτός διχάζει εγώ θα ενώνω” τόνισε. Το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και όσους σκέφτονται να ψηφίσουν μικρά κόμματα. Δεσμεύσεις για φέτα- αγροτικά.

Την απόφαση του να μην ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην πόλωση αλλά να μιλά θετικά για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, διατράνωσε από τη Λάρισα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής και σε όσους σκέπτονται να ψηφίσουν μικρά κόμματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε εξάλλου για άλλη μία φορά την πολιτική σημασία των ευρωεκλογών στην πρώτη του ανοιχτή ομιλία εν όψει της 26ης Μαΐου και τόνισε πως στα κρίσιμα διλήμματα αυτής της αναμέτρησης “δε χωρούν ίσες αποστάσεις, ούτε ψήφος διαμαρτυρίας”.

Απευθύνθηκε ειδικότερα στους ψηφοφόρους που σκέφτονται να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα. “Ακούω από κάποιους τη λογική των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λες και είμαστε το ίδιο” είπε και πρόσθεσε: “Δεν είναι η ώρα για ίσες αποστάσεις, είναι ώρα για ξεκάθαρες επιλογές” γιατί όπως είπε το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν είναι απλά πολιτικό, αλλά αξιακό.

Εμφανίστηκε δε ενωτικός, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Δε θα φιμώσω κανέναν, δε θα απειλήσω κανέναν, δε θα πω ότι θα βάλω κανέναν τρία μέτρα κάτω από το χώμα, δε θα διχάσουμε, θα ενώσουμε τους Έλληνες”. Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε απευθύνθηκε και στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές (ζήτησε δε να σταματήσουν ορισμένες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο σημείο αυτό από το ακροατήριο), καθώς και στους ψηφοφόρους που έφυγαν από τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια, αναφερόμενος μάλιστα στα 3,4 εκατομμύρια ψήφους που είχε λάβει η ΝΔ το 2004 επί Κώστα Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στην όξυνση των τελευταίων ημερών και τις επιθέσεις από το ΣΥΡΙΖΑ για επταήμερο, 13η σύνταξη και ιδιωτικοποίηση της υγείας, αλλά και τις κυβερνητικές παροχές.

“Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις του πολιτικού μας αντιπάλου .Δεν έχω καμία πρόθεση να τον ακολουθήσω στον κατήφορο. Όσο αυτός θα μιλά για το χθες, θα μιλάω για το μέλλον, όσο αυτός διχάζει, εγώ θα ενώνω” είπε.

“Είμαστε αντιπολίτευση, δεν έχουμε δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε με επιδόματα. Σίγουρα δε χρησιμοποιούμε μονταζιέρες για να βάλουμε ψεύτικα λόγια στο στόμα των αντιπάλων. Έχουμε όμως τη δύναμη τη φωνής μας και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και μαζί μας ένα ολόκληρο λαό , τη σιωπηλή πλειοψηφία της Ελλάδας που ταλαιπωρήθηκε τα χρόνια της κρίσης” δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη όχι απλά των πολλών, αλλά όλων των Ελλήνων, η πλατιά λαϊκή παράταξη και η παράταξη που την επόμενη ημέρα θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, για μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20%, για συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και 11% και δήλωσε βέβαιος ότι “Θα πετύχουμε για να μη μειωθεί το αφορολόγητο, για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ώστε να μη χάσουν τη 12η σύνταξη και το 12ο μισθό”.

Αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε για το αφορολόγητο η ΝΔ. “Ζητήσαμε να τη στηρίξουν όλα τα κόμματα για να παρουσιάσουμε στην Ευρώπη ένα ενωμένο μέτωπο ώστε να μην πληρώσει φόρο εισοδήματος για πρώτη φορά ο συνταξιούχος και ο εργαζόμενος των 600 ευρώ” είπα και πρόσθεσε: “Αυτό που αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνουμε πράξη εμείς”.

Τι είπε για φέτα, ΚΑΠ και αγροτικό πετρέλαιο

Ειδική μνεία έκανε όπως ήταν αναμενόμενο ο κ.Μητσοτάκης στα αγροτικά θέματα. Τάχθηκε υπέρ τις συνεργασίες των αγροτών και κτηνοτρόφων, λέγοντας: “Εμείς θα δώσουμε τα κίνητρα και εσείς πρέπει να τολμήσετε όπως πολλά συνεργατικά σχήματα να αθροίσετε δυνάμεις”.

Δήλωσε επίσης “θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ξεκινώντας με το γάλα. Ξέρουμε ποιοι το κάνουν. Δεν μπορεί να πωλείται φέτα με κάτω από 4 ευρώ το κιλό και να είναι φέτα” και τόνισε ότι θα στηρίξει τη διεπαγγελματική ένωση φέτας για την προστασία όλων των εμπλεκόμενων κλάδων.

Ο κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε επίσης την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ και τη διεκδίκηση σταθερών πόρων από τη νέα ΚΑΠ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτε σε αυτό τον τομέα, ενώ έθεσε το ερώτημα στους αγρότες: “Ποιον θα εμπιστευθείτε να πάει να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη για τα συμφέροντα των αγροτών, εμένα ή τον Τσίπρα;” Είπε τέλος ότι έχει ζητήσει από το επιτελείο του να εξετάσει τι μπορεί να γίνει για το αγροτικό πετρέλαιο και προανήγγειλε ότι πριν τις εθνικές εκλογές θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο. “Θα ήταν εύκολο για μένα να κάνω πλειοδοσία παροχών, να τάζω πράγματα που γνωρίζω ότι δε μπορούν να γίνουν πράξη. Επέλεξα από την πρώτη μέρα να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας” τόνισε.

Ειδική μνεία έκανε επίσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς δήλωσε βέβαιος ότι η ΝΔ στη Λάρισα θα πετύχει στις 26 Μαΐου τρία στα τρία: Νίκη στις ευρωεκλογές, νίκη στο δήμο με τη Ρένα Καραλαριώτου και νέα νίκη στην περιφέρεια με τον Κώστα Αγοραστό. Σχολίασε μάλιστα ότι ζήτησε από τον κ.Αγοραστό να τον προλογίσει, αλλά εκείνος του είπε χιουμοριστικά πως αν ανέβει στο βήμα δε θα κατέβει . “Ο Κώστας μιλά με το έργο του” είπε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Μαζί μπήκαμε στη βουλή το 2004. Θέλω να είμαι πρωθυπουργός της χώρας όταν θα είσαι περιφερειάρχης για να συνεργαστούμε για το καλό της Θεσσαλίας”.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες στις 26 Μαΐου θα γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε μάλλον τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του, και δεν αναφέρθηκε στην επταήμερη εργασία και την παράδοση της δημόσιας υγείας σε ιδιώτες κλινικάρχες. Όσες γενικολογίες, όμως, κι αν πει, υπέρ των πιο αδύναμων, οι πολίτες θυμούνται την κοινωνική καταστροφή που έζησαν επί διακυβέρνησης ΝΔ, και αντιλαμβάνονται το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και επιστροφής του ΔΝΤ. Στις 26 Μαΐου, θα του γυρίσουν την πλάτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα