Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Αποχώρησε από τη Σύνοδο για κομματική φιέστα

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Αποχώρησε από τη Σύνοδο για κομματική φιέστα
Μητσοτάκης, Μαγνησία

“Ο πρωθυπουργός δε μπορεί να εκχωρεί το δικαίωμα ψήφου στην ΕΕ. Είναι πρωθυπουργός μέχρι τις 7 Ιουλίου, δε μπορεί να τρέχει για κομματικές συγκεντρώσεις” σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Βόλο.

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα γιατί επέλεξε να αποχωρήσει τη Δευτέρα από τη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία, άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος περιοδεύει σήμερα στο Βόλο, σχολίασε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι απών από την κρίσιμη Σύνοδο που ξεκινούσε την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες, εκχωρώντας στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ το δικαίωμα ψήφου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης, Μαγνησία

“Ο κ.Τσίπρας διέπραξε τη Δευτέρα ένα τεράστιο ατόπημα, εγκατέλειψε τη Σύνοδο Κορυφής και εκχώρησε την ψήφο της Ελλάδας στην Ισπανία για να συμμετέχει σε μια κομματική φιέστα” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επισήμανε ότι ο κ.Τσίπρας μέχρι τις 7 Ιουλίου είναι πρωθυπουργός, δεν είναι κομματάρχης -όπως χαρακτηριστικά είπε- και δεν μπορεί να τρέχει σε κομματικές συγκεντρώσεις και να περιφρονεί τα εθνικά συμφέροντα. Υπογράμμισε δε ότι όχι μόνο η Σύνοδος ήταν κρίσιμη, αλλά σε αυτή δεν παρέστη ούτε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ότι δε γίνεται να μην εκπροσωπείται η χώρα.

Μήνυμα κατά του εφησυχασμού και της χαλαρής ψήφου

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε νέο μήνυμα για την ανάγκη ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης τετραετίας, καθώς και κατά του εφησυχασμού και της χαλαρής ψήφου, ενώ κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στα μικρά κόμματα.

“Δεν εφησυχάζουμε δεν χαλαρώνουμε όλοι στις κάλπες, δεν θέλω να πάει χαμένη καμία ψήφος. Η Ελλάδα θα κερδίσει αν η ΝΔ κερδίσει. Κυνηγάμε κι την τελευταία χαλαρή ψήφο” δήλωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι το διακύβευμα της 1ης Ιουλίου είναι να προκύψει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας.

Μητσοτάκης, Μαγνησία

Υποσχέθηκε στους πολίτες ότι θα δουν πολύ σύντομα αποτελέσματα, καθώς όπως είπε η χώρα περιμένει σταθερή κυβέρνηση που θα μπορεί να απελευθερώσει τον κόσμο της εργασίας, τόνισε όμως: “Τα αποτελέσματα θα τα δείτε πολύ γρήγορα, αλλά για να γίνει αυτό ο χάρτης της χώρας πρέπει να είναι γαλάζιος.”

Και απευθύνθηκε στους πολίτες που δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις ευρωεκλογές λέγοντας: “Αν αισθάνεστε ότι οι ζωές σας έζησαν καλύτερες όπως μας λένε κάποιοι ψηφίστε σημερινή κυβέρνηση

Αν όμως ξέρετε ότι εξαπατήθηκατε όπως οι συνταξιούχοι, εν είστε νέοι που θέλετε καλύτερο μέλλον, αν είστε δημόσιοι υπάλληλοι και θέλετε σωστή αξιολόγηση, ψηφίστε ΝΔ.”

Μητσοτάκης, Μαγνησία

Ζήτησε να μην προεξοφλεί κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν το καλύτερο, καθώς όπως είπε “αυτό θα μας δώσει τη δύναμη και την ισχύ για την επόμενη μέρα, έχουμε κρίσιμα θέματα να διαπραγματευτούμε την επόμενη μέρα”.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι θα απαντήσει “στη μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ” τονίζοντας ότι: “κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν απολύεται και κανένα επίδομα δεν κόβεται”. Σχολίασε πάντως ότι: “Καλούμαστε εδώ πέρα να ξανακάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος σε μια δημοκρατία δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα υπάρχουν κι υποχρεώσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα