Νέα παρέμβαση Σόιμπλε για τις εκλογές

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, κάθεται στα κυβερνητικά έδρανα  στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στο Βερολίνο, Γερμανία, Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παροτρύνει τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 22, 4 δισεκατομμυρίων ευρώ (29,32 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσα σε τρία χρόνια, λέγοντας ότι το "μέλλον της Ευρώπης" κινδυνεύει. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Μέρκελ συμφώνησε την Δευτέρα στην συνδρομή της Γερμανίας σε ένα πακέτο δισεκατομμυρίων για την διάσωση της Ελλάδας με την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. (AP Photo/Michael Sohn)
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, κάθεται στα κυβερνητικά έδρανα στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στο Βερολίνο, Γερμανία, Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παροτρύνει τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 22, 4 δισεκατομμυρίων ευρώ (29,32 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσα σε τρία χρόνια, λέγοντας ότι το "μέλλον της Ευρώπης" κινδυνεύει. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Μέρκελ συμφώνησε την Δευτέρα στην συνδρομή της Γερμανίας σε ένα πακέτο δισεκατομμυρίων για την διάσωση της Ελλάδας με την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. (AP Photo/Michael Sohn) ASSOCIATED PRESS

Διαβάστε τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε νέα παρέμβασή του

Σε νέα δήλωση, αυτή τη φορά στο περιοδικό Focus, προχώρησε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα βλέμματά της στις εκλογές που διεξάγονται τόσο στη χώρα μας όσο και στη Γαλλία.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα σε Αθήνα και Παρίσι, ο Γερμανός υπουργός τάχθηκε υπέρ των κρατικών χρηματοδοτήσεων για προγράμματα ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι τα χρέη είναι η βασική αιτία της οικονομικής κρίσης.

Επανέλαβε, δε, ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας και πως πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη.

Τονίζει, επίσης, ότι η ανάπτυξη στη Γερμανία οφείλεται στο αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας.

SHARE:

24Media Network