Ο Αλέξης “μόνος στο σπίτι” γράφει-σβήνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης “μόνος στο σπίτι” γράφει-σβήνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος να δοθεί την Δευτέρα στη δημοσιότητα. Η σιγουριά για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης και τα αιτήματα από Οικολόγους-Πράσινους και ΔΗΜΑΡ. Συγκέντρωση την Τρίτη στο Θησείο, με ομιλητή τον πρωθυπουργό

Η ώρα του ψηφοδελτίου Επικρατείας για τον ΣΥΡΙΖΑ έφτασε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αποκλειστική προνομία του οποίου είναι η διαμόρφωση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου, “μόνος στο σπίτι” γράφει- σβήνει, καθώς στόχος είναι το Επικρατείας να δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή τη Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος.

Η άρνηση του Γιώργου Γραμματικάκη και η τοποθέτηση του μεγάλου μας συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού στην πρώτη θέση, περιορίζει ασφαλώς έστω και κατά τι τα περιθώρια του πρωθυπουργού ως προς τις εκλόγιμες θέσεις.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως σε εκλόγιμη θέση θα είναι, εκτός της νέας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε εκλόγιμη θέση εκτιμάται ότι θα είναι και ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας, όταν ο Π. Σκουρλέτης έγινε Γραμματέας, του είχε πει ότι στις εκλογές θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ωστόσο ίσως τα πράγματα να περιπλέκονται, καθώς υπάρχουν αιτήματα για εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας και από άλλες κινήσεις που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Οικολόγοι- Πράσινοι, παρά την απόφαση του Συνεδρίου για εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν “διακριτή”-δηλαδή εκλόγιμη- θέση, ενώ αντίστοιχη προσδοκία φέρεται να έχει και η ΔΗΜΑΡ, που προτείνει για εκλόγιμη θέση τον Δημήτρη Χατζησωκράτη. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή ο Αλ. Τσίπρας ικανοποιούσε τα σχετικά αιτήματα, είναι αναπόφευκτο ο Π. Σκουρλέτης να μετακινηθεί σε περιφέρεια με σταυρό. Ο ίδιος, αναλαμβάνοντας σε σχεδόν διαλυτικές καταστάσεις την ηγεσία του κόμματος, έχει αποδείξει πως αποτελεί τον “καλό στρατιώτη” της παράταξης.

Ο Αλ. Τσίπρας, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει την πολυτέλεια να στερηθεί τις ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις του Πάνου Σκουρλέτη την κρίσιμη προεκλογική περίοδος έως τις 7 Ιουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, θα μιλήσει τη Τρίτη, σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη, στις 8 το βράδυ, στο Θησείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version