Γιάννης Δραγασάκης: "Ο Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Μητσοτάκη"

Ο Γιάννης Δραγασάκης στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6
Ο Γιάννης Δραγασάκης στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6 24/7 / TOURETTE PHOTOGRAPHY /

Σφοδρή επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κεντρικό τραπεζίτη. Τι είπε στον Βασίλη Σκουρή για την οικονομία, τις εθνικές εκλογές και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα άσκησε μέσω του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 ο Γιάννης Δραγασάκης.

“Ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δε τιμά τον θεσμό που υπηρετεί” δήλωσε στο σταθμό μας ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας.

“Υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας” συνέχισε και εκτίμησε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% είναι εφικτός.

“Δεν είμαι σε προσωπική αντιδικία με τον Γιάννη Στουρνάρα” πρόσθεσε και άφησε να εννοηθεί ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας ανανέωσης της θητείας του.

“Ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Ζήτησε “να διαφυλάξουμε τα αποθεματικά” και τάχθηκε υπέρ του να υπάρξει και σχετική νομοθέτηση μετά τις εκλογές.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε επίσης το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα αν “όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλουμε δουλειές και όχι επιδόματα, σημαίνει ότι θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας”.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι “από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές, έχουμε συνειδητή προσπάθεια νέα κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρη κατάρρευση” και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε από τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ στο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από το ευρώ.

Ερωτηθείς για όσα υποστήριξε ο κ.Καμίνης περί 4ου Μνημονίου ο κ.Δραγασάκης τα χαρακτήρισε ολίσθημα και κινδυνολογία ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απλά αναφέρεται σε μείωση της φορολογίας χωρίς να εξηγεί πως θα προκύψουν τα χρήματα και ποιες δαπάνες θα περικοπούν. "Ποιος δεν θέλει λιγότερους φόρους; Αυτές οι δηλώσεις όμως δεν είναι υπεύθυνες" είπε.

Για το περιστατικό με την Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε " Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία, αξιολογήθηκε ως αρνητικό γεγονός και πλέον είναι παρελθόν".

Τέλος, ερωτηθείς για τα νέα ηλικιακά πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως δεν είναι μόνο θέμα προσώπων αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνολικότερη ανασυγκρότηση και παρουσία σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές 2019, Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE: