Ο Σαμαράς καλεί, οι βουλευτές αποδέχονται. Και ο Βασίλης Οικονόμου υποψήφιος με τη ΝΔ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνομιλεί με τον βουλευτή περιφέρειας Αττικής Βασίλη Οικονόμου στην συνάντηση τους την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνομιλεί με τον βουλευτή περιφέρειας Αττικής Βασίλη Οικονόμου στην συνάντηση τους την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Μετά την Άντζελα Γκερέκου και ο Βασίλης Οικονόμου δηλώνει παρών στον αγώνα της ΝΔ ενόψει εκλογών. Θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου συστρατεύεται με τη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Την προσχώρηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία διευκρίνισε ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αν η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα, θα εκλέξει τρεις βουλευτές Επικρατείας, οπότε το ερώτημα είναι αν ο κ. Οικονόμου θα είναι επικεφαλής καθώς τη δεύτερη και την τρίτη θέση έχουν "καπαρώσει" ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης

Για την πρώτη θέση οι πληροφορίες έλεγαν ότι αναζητείται πρόσωπο κεντροδεξιό με ευρωπαϊκό προφίλ

Στην ανακοίνωση της ΝΔ δεν διευκρινίζεται σε ποια θέση στο επικρατείας θα είναι ο κ. Οικονόμου, ωστόσο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ενδέχεται να είναι στην 4η θέση. Σε αυτή την περίπτωση για να εκλεγεί, θα πρέπει η ΝΔ να πάρει πάνω από 30% στις εθνικές εκλογές.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Οικονόμου:

"Δηλώνω Παρών στον αγώνα για την παραμονή στην Ευρώπη και την Εθνική Συνεννόηση

Στη χώρα μας διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης. Τα διακυβεύματα είναι πολλά για την πορεία που θα ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία και η χώρα τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι κινδυνολογία. Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να απομονωθούμε, να βρεθούμε εκτός της ευρωζώνης και να υποστούμε τεράστια κοινωνική και εθνική ζημιά με βαριές απώλειες για όλο το λαό και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.

Με αυτά ως δεδομένα ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού. Οι δυνάμεις του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου είμαστε αποφασισμένες να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό γίνεται σίγουρα μόνο εάν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές. Γι αυτό θα δώσουμε σε αυτές τις εκλογές όλες μας τις δυνάμεις.

Απευθύνω κάλεσμα εθνικής ευθύνης και συνεννόησης σε όλους τους πολίτες με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε  κοινούς αγώνες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς για την Κεντροαριστερά σε αυτές τις εκλογές κυριαρχεί η διάσπαση και ο διχασμός. Για την Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, είναι η κρίσιμη ώρα. Ας δώσουμε το παρών όλοι μαζί όχι στους εσωτερικούς εμφυλίους αλλά στη μάχη για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, διορθώνοντας λάθη και αδικίες της εποχής των μνημονίων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την έξοδο από την κρίση. Για να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο κοινής λογικής των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στη χαοτική αβεβαιότητα μιας θολής πρότασης που διακινδυνεύει τα πάντα για το λαό μας. Συμπορεύομαι με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την καθοριστική μάχη για την Πατρίδα μας".  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οικονόμου: Βλέπουμε θετικά την συναινετική διάθεση του πρωθυπουργού

"Παρών" και βλέπουμε από τον Β. Οικονόμου

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η Άντζελα Γκερέκου

SHARE: