Ο Τσίπρας φρενάρει τα κρούσματα πολυγλωσσίας

Ο Τσίπρας φρενάρει τα κρούσματα πολυγλωσσίας
Meeting of the Central Committee of SYRIZA at Divani Acropolis Hotel, in Athens, on Oct. 18, 2014 / , Divani Acropolis, 18 , 2014 Sooc

Για τις συμμαχίες, τα ψηφοδέλτια, αλλά και την ανάγκη να δοθεί τέλος στην πολυγλωσσία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος

Την επιδίωξη του κόμματος να συμπορευθεί με όλες τις δυνάμεις που συνεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις ευρωεκλογές του 2012 αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία.

Μην αποκλείοντας όμως σύμφωνα με πληροφορίες για άλλη μια φορά και την μετεκλογική συνεργασία με ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κ.Τσίπρας είπε χαρακτηριστικα:

“Η στάση και η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτιά μας ήταν ειλικρινής. Θα σεβαστούμε, ωστόσο, τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ, όποιες κι αν είναι αυτές. Ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να συμπορευτούμε προεκλογικά, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών.”

Για τη συνεργασία με πρόσωπα ο κ. Τσίπρας είπε το κόμμα είναι  ” ανοιχτό σε πρόσωπα και δυνάμεις που με συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης, έρχονται για συνεισφέρουν στη κοινή προσπάθεια.”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να επανάλεβε πως η λογική του κόμματος είναι μακριά από τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πλυντήριο.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα πολυφωνίας που υπάρχουν στο κόμμα επεσήμανε πως ο πλουραλισμός είναι δύναμη ¨αλλά έχουμε αντίπαλο μπροστά μας” και συμπλήρωσε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην πολυγλωσσία. “Αν θέλει κάποιος να πει κάτι για να ξεχωρίσει θα ασχοληθεί μαζί του άκομα και ο Σαμαράς”, φέρεται να είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας, φωτογραφίζοντας το μέλος της αριστερής πλατφόρμας Γιάννη Τόλιο.

Σε χαμηλούς τόνους κινείται μέχρι αυτή την ώρα η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία όμως δεν αποκλείεται να καταθέσει τροπολογία που θα αφορά τις συμμαχίες και πρόσωπα που υπηρέτησαν σε μνημονιακές κυβερνήσεις.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα