Εκλογές 2015: Οι εκπλήξεις και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Οι εκπλήξεις και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκπλήξεις αλλά και τις καραμπόλες. Ποιος θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας. Πού θα κατέβει ο Αλέξης Τσίπρας. Τι θα γίνει στην Α' και στη Β' Αθήνας

Ο Γιάννης Δραγασάκης, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι και την τελευταία στιμγή πολύ έντονα ¨έπαιζε¨ και το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος τελικά μεταφέρθηκε στην Β΄ Αθηνών. Στην δεύτερη θέση αναμένεται να είναι η Θεανώ Φωτίου, και στο ίδιο ψηφοδέλτιο, επιβεβαιώμενες πηγές, τοποθετούν στην τρίτη θέση τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τελικά την έκπληξη και θέλοντας να σηματοδοτήσει τη σημασία που δίνει το κόμμα στην μάχη της περιφέρειας θα τοποθετηθεί υποψήφιος στην Λάρισα και το Ηράκλειο.

Στην Κουμουνδούρου είναι φανερό πως έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις περιφέρειες όπου η “αιμορραγία” από τις αποχωρήσεις των κορυφαίων στελεχών ήταν εμφανής, βάζοντας δυνατά ονόματα, ιδίως εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ονόματα που επέλεξε η επιτροπή ψηφοδελτίων για την Β΄ Αθήνας.  Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η σειρά κατάταξης έκπληξη ήταν το όνομα της τραγουδίστριας Ραλίας Χρηστίδου, της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη, ενώ στη λίστα είναι και η  ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα. Σε αυτή την περιφέρεια μετακινήθηκε από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ σταθεροί παρέμειναν οι Νίκος Παππάς, Νίκος Ξυδάκης, Στάθης Παναγούλης, Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γιάννης Μπαλάφας. Από τους υπουργούς στην Β΄ Αθήνας βρέθηκαν ο Χρήστος Σπρίντζης, ο Νίκος Τόσκας και ο Γιάννης Τσιρώνης.

Μένει να καθοριστεί η σειρά προκειμένου να διαπιστωθεί τις θέσεις που θα καταλάβουν τα δυο μέλη των ¨53+¨, η Αννέτα Καββαδία, ο Γιώργος Κυρίτσης, αλλά και η Βασιλική Κατριβάνου.

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί η σειρά προτεραιότητας και στην Α΄ Αθήνας θέση στα ψηφοδέλτια έχουν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Ράνια Αντωνοπούλου, ο Χρίστόφορος Βερναρδάκης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στην Β΄ Πειραιά απέναντι από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην Κουμουνδούρου, επέλεξαν να βάλουν τον Δημήτρη Βίτσα και ακολουθούν η Νίνα Κασιμάτη και η Εύα Καρακώστα.

Στην Α΄ Πειραιά επικεφαλής θα είναι ο Θεόδωρος Δρίτσας και την 3η θέση θα καταλάβει ο πανεπιστημιακός Κώστας Δουζίνας, που αρχικά υπήρξε σχεδιασμός να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης σε εκλόγιμη θέση είναι οι Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Βούλα Τεκτονίδου.

Στην Β΄ Θεσσαλονίκης την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Σωκράτης Φάμελλος και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας.

Απέναντι από τον Θανάση Πετράκο της Λαικής Ενότητας ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βάλει στην Μεσσηνία τον Γιώργο Κατρούγκαλο στη πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, ενώ ο Αριστείδης Μπαλτάς τέθηκε επικεφαλής στο υπόλοιπο Αττικής, όπου τελικά, μετά από εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν περιλαμβάνεται καθόλου το όνομα του Αλέξη Μητρόπουλου.

Κανονικά στην Δράμα συμμετέχει ο Χρήστος Καραγιαννίδης από τους “53+”.

Διαβάστε εδώ όλα τα ονόματα σε κάθε περιφέρεια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα