Οι τελευταίες πληροφορίες για το υπουργικό συμβούλιο

Οι τελευταίες πληροφορίες για το υπουργικό συμβούλιο
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) eurokinissi

Μετά το δύσκολο παζλ της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου που θα παρουσιαστεί, πιθανότατα σήμερα το μεσημέρι, σειρά έχει η πρόταση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην Κουμουνδούρου κρατούν αποστάσεις από τα σενάρια που έχουν ακουστεί και έφεραν εκτός από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και τον Κώστα Καραμανλή να αποτελεί μια από τις εναλλακτικές που έχουν στο κόμμα για υποψήφιο, όσον αφορά τη Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επίσης αποφεύγουν να σχολιάζουν και την περίπτωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αν και το γεγονός ότι ο Έλληνας επίτροπος ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του δεν πέρασε απαρατήρητο.

Απαρατήρητη δεν είχε περάσει και η άποψή του για ευελιξία του συμφώνου σταθερότητας στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, δήλωση η οποία είχε επιδοκιμαστεί από την Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα και οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών που δεν έχουν αποκλείσει ο υποψήφιος να είναι από τον χώρο της κεντροδεξιάς, έχουν ενισχύσει τα σενάρια περί υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, πολλώ δε μάλλον, τώρα που στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συμμετέχει και ένα κόμμα από την παραδοσιακή δεξιά παράταξη.

Παρ’ όλα αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην διαμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά τους σε σχέση με τη προεδρική εκλογή.

Τα υπουργεία, οι τελευταίες πληροφορίες

Τα τηλέφωνα και ο συσκέψεις έχουν πάρει φωτιά στην Κουμουνδούρου με τον νέο πρωθυπουργό να συναντά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι αργά το βράδυ στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Πέρα από τα ονόματα των κ.κ. Γιάννη Δραγασάκη, Γιάννη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Παππά, Γιώργου Σταθάκη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Νίκου Κοτζιά, Νάντιας Βαλαβάνη, Κωνσταντίνου Τσουκαλά που περιμένουν σύμφωνα με πληροφορίες την υπουργοποίησή τους, πληροφορίες του NEWS 247 αναφέρουν πως και στελέχη της αριστερής πτέρυγας του κόμματος θα βρεθούν στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Έτσι σε παραγωγικό υπουργείο αναμένεται να αξιοποιηθούν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης.

Καλά πληροφορημένες πηγές δεν αποκλείουν την τοποθέτηση του Νίκου Ξυδάκη στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ θέση πιθανότατα σε κάποιο υφυπουργείο, ακόμα και στο Εργασίας, ενδέχεται να λάβει και η πανεπιστημιακός από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ράνια Αντωνοπούλου.

Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας έχει ακουστεί και ο πανεπιστημιακός Αριστείδης Μπαλτάς.

Από τη στιγμή που ο κ. Καμμένος δεν έθεσε ως προϋπόθεση τα υπουργεία που θα λάβουν οι ΑΝΕΛ για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, αυτή η κίνηση φαίνεται ότι εκτιμήθηκε από την Κουμουνδούρου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι κοντά στο υπουργείο Άμυνας, ενώ αναμένεται μέσα στην ημέρα να κλειδώσουν και τα υφυπουργεία που θα δοθούν στον κυβερνητικό εταίρο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, πως σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε συζήτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή “ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ” στην κυβέρνηση, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να γίνεται αποδεκτό από την πλευρά του κ. Θεοδωράκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα