Όλα τα λεφτά στο φόβο. Διάγγελμα Σαμαρά μετά τις ανακοινώσεις ΕΚΤ

New democracy party supporters watch the pre-election speech of Greek Prime Minister Antonis Samaras outside of the Vellidio Convention Center in Thessaloniki, Greece on January 21, 2015.
New democracy party supporters watch the pre-election speech of Greek Prime Minister Antonis Samaras outside of the Vellidio Convention Center in Thessaloniki, Greece on January 21, 2015. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Διάγγελμα Σαμαρά αναμενόταν το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Παιχνίδι με τη φωτιά, στο βωμό των εκλογών της Κυριακής

Σε δήλωση επρόκειτο να προχωρήσει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος α ναμενόταν να αναφερθεί στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που τελικά δεν ήταν τόσο δραματικές. Ωστόσο το διάγγελμα τελικά δεν έγινε ποτέ.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του φόβου, η ΝΔ έχει επενδύσει πολύ στο τι θα γίνει με τη στρατηγική ρευστότητα σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Σαμαράς έχει κάνει αναφορές σε ομιλίες του στην προσφυγή των συστημικών τραπεζών στον ELA, ούτε το γεγονός ότι η εκπρόσωπος τύπου Μ. Σπυράκη είχε βγάλει ανακοινώσεις σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για την οποία είχαν υπάρξει και διαρροές, πως ενδεχομένως να εξαιρεθούν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι πληροφορίες, πως θα γινόταν διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ, δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Στο παρελθόν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Α. Γεωργιάδης, δημοσίως αλλα και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς σε διάλογο με βουλευτές της ΝΔ, είχαν κάνει λόγο ακόμα και για Bank Run, μπροστά στην προοπτική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Η στρατηγική αυτή πάντως είχε προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ουκ ολίγοι τη θεωρούν παιχνίδι με τη φωτιά.

SHARE:

24Media Network