Πρωτοβουλία κατά της μετατροπής της Αγ. Σοφίας σε τέμενος από τον Γ. Κουμουτσάκο

Πρωτοβουλία κατά της μετατροπής της Αγ. Σοφίας σε τέμενος από τον Γ. Κουμουτσάκο
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης με τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Κουμουτσάκο την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Τι αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής σε επιστολή που προτίθεται να στείλει στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης σχετικά με την Αγία Σοφία

Πρωτοβουλία ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος αναλαμβάνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος ζητώντας την ενεργοποίηση των ανθρώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για συγκλίνουσες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αγία Σοφία θα επαναλειτουργήσει ως τέμενος από τις 29 Μαΐου και ζητά από τους σημερινούς περιφερειάρχες να συνυπογράψουν επιστολή μαζί με τους υποψηφίους για τις περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

Ο κ. Κουμουτσάκος παραθέτει σχέδιο επιστολής προς τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης επισημαίνοντάς του πως το ζήτημα αυτό αφορά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα καθώς η Αγ. Σοφία από το 1985 είναι επίσημα ενταγμένη από την ΟΥΝΕΣΚΟ στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτραπεί τέτοια κίνηση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα