Σταϊκούρας: Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2019

Σταϊκούρας: Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2019
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης μιλώντας για fake news και τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2019, αλλά "αλλά ούτε χώρος για περαιτέρω ελαφρύνσεις φέτος".

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2019 διατύπωσε μέσω του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 ο Χρήστος Σταϊκούρας.

“Έχουμε εμπιστοσύνη στις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, βάσει των οποίων δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό αλλά ούτε χώρος για περαιτέρω ελαφρύνσεις φέτος” είπε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

Υποστήριξε ότι μετά τις ευρωεκλογές το κλίμα και η ψυχολογία στην αγορά δεν είναι το ίδιο και ως εκ τούτου “το δεύτερο εξάμηνο της οικονομίας μπορεί να μας εκπλήξει”, ενώ τόνισε ότι οι φορο-ελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί η ΝΔ θα γίνουν από το 2020. Υπογράμμισε επίσης ότι κεντρικός στόχος είναι “σε ένα χρόνο από σήμερα να αποδείξουμε στους θεσμούς ότι μπορούμε να έχουμε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης ούτως ώστε να διαπραγματευτούμε τους στόχους των πλεονασμάτων”.

Επίσης, ο υποψήφιος γαλάζιος βουλευτής στη Φθιώτιδα διέψευσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή” που μιλά για κρυφό σχέδιο της ΝΔ στο ασφαλιστικό. “Τα fake news συνεχίζονται” είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό βασίζεται σε τρεις πυλώνες, βάσει των οποίων το αναδιανεμητικό σύστημα θα εξακολουθήσει να ισχύει στην κύρια ασφάλιση αλλά εθελοντικά όποιος θέλει θα μπορεί να έχει και ιδιωτική ασφάλιση.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι σύμμαχος των επενδύσεων, χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα τη ΔΕΗ για την οποία θα αποφασίσει ο επόμενος Πρωθυπουργός, -κατ’αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης- και συμπλήρωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ΝΔ να καταργήσει τη λεγόμενη 13η σύνταξη.

Ζήτησε τέλος αυτοδυναμία για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας παρότι -όπως είπε- η ΝΔ και αυτοδύναμη θα αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version