Ποιοι εκλέγονται βουλευτές και ποιοι μένουν εκτός

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές και ποιοι μένουν εκτός

Πρώτο κόμμα στα μεγάλα αστικά κέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ "κέρδισε" τη μάχη των μονοεδρικών. Διαβάστε ποια κορυφαία στελέχη εκλέγονται και ποια μένουν εκτός

Mε καταμετρημένο το 99,77% των ψήφων η ΝΔ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 18,85% και 108 έδρες, ενώ μεγάλος κερδισμένος αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται δεύτερος με 16,78% και 52 έδρες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με σημαντικά μειωμένο ποσοστό 13,18% και 41 έδρες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 10,6% εξασφαλίζουν 33 έδρες και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,48% και 26 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 6,97% και 21 έδρες και η Δημοκρατική Αριστερά με 6,1% και 19 έδρες.

Εντυπωσιακό το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής.

Το NEWS 247 σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις πολιτικές εξελίξεις μέσω τις νέας Live blogging πλατφόρμας του.

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν πρωτοκλασάτα ονόματα από τα δύο “μεγάλα” κόμματα, με το εκλογικό αποτέλεσμα να δείχνει πλήρη ανατροπή των συσχετισμών.

  • Από τη ΝΔ στη Β’ Αθηνών εκλέγονται οι: Μητσοτάκης Κυριάκος, Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστής), Βούλτεψη Σοφία,Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Γεωργιάδης Σπυρίδων – Αδωνις, Ντινόπουλος Αργύρης,Μεϊμαράκης Ευάγγελος, Σπηλιωτόπουλος αριστόβουλος (Αρης), Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Πάνος), Γιακουμάτος Γεράσιμος, Καραμανλή Αννα, Πολύδωρας Βύρων, Παπακώστα – Σιδηροπούλου Αικατερίνη, Παπαθανασίου Γιάννης.

Στην Α’ Αθηνών εκλέγονται οι: Κεφαλογιάννη Όλγα, Αβραμόπουλος Δημήτρης, Κακλαμάνης Νικήτας, Πιπιλή Φωτεινή, Κικίλιας Βασίλειος, Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης), Παυλόπουλος Προκόπιος, Ψυχάρης Ανδρέας.

Στην Α’ Πειραιώς ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη Β’ Πειραιώς ο Ιωάννης Τραγάκης και στην Α’ Θεσσαλονίκης οι: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα Ράπτη, Γιώργος Ορφανός. Στη Β’ Θεσσαλονίκης εκλέγεται ο Σάββας Αναστασιάδης.

  • Από το ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών όπως όλα δείχνουν, εκλέγονται εννέα βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Σακοράφα Σοφια, Κουρουμπλής Παναγιωτης, Παπαδημούλης Δημητριος, Δραγασάκης Ιωαννης, Δούρου Ειρηνη (Ρενα), Στρατούλης Δημήτριος, Βαλαβάνη Ολγα-Νάντια, Τατσόπουλος Πέτρος-Γεώργιος, Τσακαλώτος Ευκλείδης.

Στην Α’ Αθηνών εκλέγονται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Ν. Βούτσης.

Στην Α’ Πειραιώς ο Θεόδωρος Δρίτσας, στη Β’ Πειραιώς οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευαγγελία Καράκωστα και στην Α’ Θεσσαλονίκης οι: Τάσος Κουράκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Γιάννης Αμανατίδης. ΣΤη Β’ Θεσσαλονίκης η Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου

  • Το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών παίρνει μόλις μία έδρα, την οποία μέχρι στιγμής εξασφαλίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης, με την κ. Αννα Διαμαντοπούλου να ακολουθεί δεύτερη.

Στη Β’ Αθηνών το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει μόλις τέσσερις έδρες.

Στις τέσσερις πρώτες θέσεις προβάλλουν οι κ.κ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Ανδρουλάκης και Απ. Κακλαμάνης, ενώ με σχετικά μικρή διαφορά ακολουθούσαν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Πέτρος Ευθυμίου.

Την ίδια ώρα, μόνον ένας βουλευτής, ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκλέγεται και στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Αχαΐα εκλέγεται μόνο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Α’ Πειραιώς δεν εκλέγει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ ενώ στη Β’ Πειραιώς εκλέγεται ο Δημήτρης Λιντζέρης και στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Ακαλίδης.

Σημειώνεται πάντως, πως στην Α’ Θεσσαλονίκης, πρώτη σε σταυρούς “τερμάτισε” η Εύα Καϊλή.

Εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υφυπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

  • Πέντε βουλευτές εκλέγουν στη Β’ Αθηνών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Πάνο Καμμενο, τον επικεφαλής του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά, τον Βασίλη Καπερνάρο, το Γιάννη Μανώλη και τον ηθοποιό Παύλο Κοντογιαννίδη.

Στην Α’ Αθηνών εκλέγεται η κ. Κουντουρά.

Στην Αττική εκλέγονται δύο βουλευτές. Είναι οι Παύλος Χαϊκάλης και Ευγενία Πρεβεζάνου-Αρβανίτη. Στην Α’ Πειραιώς εκλέγεται ο Παναγιώτης Μελάς, στη Β’ Πειραιώς εκλέγεται ο Γιάννης Κουράκος και στην Α’ Θεσσαλονίκης οι Χάρης Αηδονόπουλος και Χρυσούλα Γιαταγάνα. Στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Νικόλαος Γκεκόπουλος.

  • Από την πλευρά του ΚΚΕ στη Β’ Αθηνών εκλέγονται η γ.γ. της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η Λίνα Κροκίδη, ο Χρήστος Κατσώτης και ο Σπύρος Χαλβατζής και στην Α’ Αθηνών η Λιάνα Κανέλλη.

Στην Α’ Πειραιώς η Ελπίδα Παντελάκη, στη Β’ Πειραιώς η Διαμάντω Μανωλάκου και στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται οι: Γιάννης Ζιώγας, Θοδόσης Κωνσταντινίδης και στη Β’ Θεσσαλονίκης η Ελένη Γερασιμίδου.

  • Τρεις βουλευτές εκλέγει η Χρυσή Αυγή, τον πρόεδρο Νικόλαο Μιχαλολιάκο με πάνω από 67.000 ψήφους, το Γεώργιο Γερμένη και την κυρία Ελένη Ζαρούλια.

Στην Α’ Αθηνών πρώτος είναι και πάλι ο κ. Μιχαλολιάκος και τη δεύτερη έδρα παίρνει ο Ιωάννης Βουλδής. Στην Α’ Πειραιώς ο Κουζήλος Νικόλαος και στην Β’ Πειραιώς ο Ιωάννης Λαγός. Στη Β’ Θεσσαλονίκης εκλέγεται ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

  • Τέλος απο τη Δημοκρατική Αριστερά για τη Β’ Αθηνών στις τρεις πρώτες θέσεις είναι ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Οδυσσέας Βουδούρης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην Α’ Αθηνών εκλέγεται ο κ. Γιάννης Πανούσης, στην Α’ Πειραιώς η Μαρία Ρεπούση, στην Β’ Πειραιώς η Μαρία Γιαννακάκη, στην Α’ Θεσσαλονίκης η Ασημίνα Ξηροτύρη και στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Νικόλαος Γραικούσης

Η ΝΔ κέρδισε τη μάχη των μονοεδρικών

Πέντε από τις επτά μονοεδρικές της χώρας κερδίζει η ΝΔ, ενώ από μία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Το ΠΑΣΟΚ μένει χωρίς εκπροσώπηση στις μονοεδρικές με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Σάμου, όπου επί πολλά χρόνια εκλεγόταν ο Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Αναλυτικά, η ΝΔ κερδίζει τις μονοεδρικές:

  • Γρεβενά με 26%
  • Ευρυτανία με 20.9%
  • Ζάκυνθος με 23%
  • Θεσπρωτία με 24%
  • Λευκάδα με 25%

Στον ΣΥΡΙΖΑ η μονοεδρική της Κεφαλλονίας με 18,8%.

Στο ΚΚΕ η μονοεδρική της Σάμου με 25%.

Πρώτο κόμμα στα μεγάλα αστικά κέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτο κόμμα στα μεγάλα αστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και συνολικά σε 13 εκλογικές περιφέρειες της χώρας αναδείχθηκε ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009.

Με καταμετρημένο το 99,7% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, έλαβε πανελλαδικά το 16,77%  και θα έχει στη νέα Βουλή 52 έδρες, ενώ το 2009 είχε ποσοστό 4,60%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα σε Α΄και Β΄Αθηνών, Α΄και Β΄Πειραιώς, Περιφέρεια Αττικής, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Α΄Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ξάνθη και Χανιά, με τα υψηλότερα ποσοστά να επιτυγχάνονται σε Β΄Πειραιώς, Ξάνθη, Β΄Αθηνών, Αχαΐα και Άρτα.

Το NEWS 247 σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις πολιτικές εξελίξεις μέσω τις νέας Live blogging πλατφόρμας του. Μείνετε συντονισμένοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα