Στην περιφέρεια Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα

Στην περιφέρεια Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα

Ο "Οδηγός του Πολίτη" της περιφέρειας Ηπείρου ξεχώρισε στο διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημόσιου Τομέα

Ευρωπαϊκή διάκριση για την περιφέρεια Ηπείρου, καθώς τιμήθηκε για την υλοποίηση του έργου “Οδηγός του Πολίτη” ως Έργο Καλής Πρακτικής στο διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα, σε εκδήλωση που έγινε στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας.

Μάλιστα, ο “Οδηγός του Πολίτη” είναι το μοναδικό ελληνικό έργο που διακρίθηκε στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

“Η βράβευση αυτή είναι μία δίκαιη ανταμοιβή τόσο για το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής, όσο και για την τεχνικά άψογη υλοποίηση του έργου από τα στελέχη των υπηρεσιών της. Δημιουργεί νέες υποχρεώσεις στην Περιφερειακή Αρχή, για τη συνέχιση έργων καινοτόμων και ανταγωνιστικών που να αποσκοπούν στην ανάπτυξη υποδομών και εφαρμογών στον τομέα της ψηφιακής διασύνδεσης, ώστε να εξυπηρετούνται κατά τρόπο έγκυρο και απρόσκοπτο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με ιδιαίτερη έμφαση και επικέντρωση στις αγροτικές περιοχές” δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία παρέστη στην εκδήλωση και παρέλαβε το βραβείο.

Και πρόσθεσε: “Στρατηγικός στόχος της περιφέρειας είναι να μην ψηφιοποιείται η γραφειοκρατία, αλλά οι επενδύσεις στην ηλε-διακυβέρνηση να είναι εναρμονισμένες με τη αναγκαία μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό στο δημόσιο τομέα. Η κοινωνία μας πρέπει να επιδιώκει την ένταξη και τη διασύνδεση με τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που της παρέχεται μέσω αυτών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα