Στο αέρα ακόμη το debate

Στο αέρα ακόμη το debate

Η διακομματική χθες δεν κατέληξε σε ημερομηνία και συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Που κολλάει η συμφωνία

Ούτε κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής κατάφεραν τα κόμματα να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή debate, τα οποία βρίσκονται ακόμη στον αέρα. Η διακομματική θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα στις 12 το μεσημέρι, δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα βρεθεί λύση.

Το πρόβλημα είναι να συμφωνήσουν όλοι στην ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου debate με ολους τους πολιτικούς αρχηγούς (όσους δηλαδή θελήσουν να συμμετάσχουν) και εν συνεχεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να “κλείσουν” την ημερομηνία για τη δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι μικροί όμως δεν ενδιαφέρονται για το τι θα κάνουν οι μεγάλοι και οι μεγάλοι δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν.

Η ΝΔ πάντως καταλογίζει απροθυμία στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρχικά η κυβερνητική εκπρόσωπος ‘Ολγα Γεροβασίλη είχε προτείνει στην επικεφαλής του γαλάζιου γραφείου τύπου Πηνελόπη Γαβρά τη διεξαγωγή του debate όλων των πολιτικών αρχηγών στις 10 Σεπτεμβρίου και της μονομαχίας Τσίπρα- Μεϊμαράκη στις 14 Σεπτεμβρίου. Εν συνεχεία διαπιστώθηκε ότι στις 10 του μήνα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα βρισκόταν στη ΔΕΘ (οι γαλάζιοι λένε ότι η Κουμουνδούρου επιτηδες πρότεινε τη συγκεκριμένη ημερομηνία) και προτάθηκε να γίνει 8 ή 9 Σεπτεμβρίου το πρώτο και 14 το δεύτερο.

Τα μικρότερα κόμματα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση όμως πρότειναν, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα δυσκολεύονται να τα βρουν για την τηλεμαχία του πρώην πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να γίνει το πρώτο debate στις 14 Σεπτεμβρίου και να λύσουν ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ το μεταξύ τους ζήτημα για το δεύτερο.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν επιθυμούν το δεύτερο debate να διεξαχθεί πολύ κοντά στις εκλογές, κατά τη γαλάζια ερμηνεία επειδή η ψαλίδα κλείνει και οι εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής ενδεχομένως αποδειχθούν καθοριστικές.

Η ΝΔ πάντως εκτιμά ότι με τη στρατηγική της είτε γίνει debate είτε όχι θα βγει κερδισμένη: Ο κ.Μεϊμαράκης δεν έχει τίποτε να χάσει από την αναμέτρηση, ενώ εάν τελικά η αναμέτρηση ακυρωθεί θα χρησιμοποιεί το επιχείρημα πως ο κ.Τσίπρας φοβήθηκε.

“Εμεις είμαστε ευέλικτοι, ακυρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας, ακόμη και την επίσκεψη στο Στρασβούργο και λέμε ναι, με όποιους όρους θέλει ο κ.Τσίπρας”, έλεγε χαρακτηριστικά γαλάζια πηγή μετά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα