Θάνος Μικρούτσικος: Τον καρκίνο δεν τον φοβάμαι – Συγκλονιστική η αγάπη του κόσμου

Θάνος Μικρούτσικος: Τον καρκίνο δεν τον φοβάμαι – Συγκλονιστική η αγάπη του κόσμου
Ο Θάνος Μικρούτσικος Eurokinissi

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης μίλησε στον Βασίλη Σκουρή για τη μοναδική συναυλία του για το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, το σοβαρό πρόβλημα υγείας και τον τρόπο που το αντιμετωπίζει αλλά και για την υποψηφιότητά του με το ΚΚΕ.

“Αν χάσουμε το όνειρο, χάσαμε τη ζωή μας, θέλω μια άλλη κοινωνία που εγώ δεν θα τη δω, πιθανόν ούτε τα παιδιά μου , αλλά αν δεν παλέψουμε πως θα έρθει η αλλαγή που ονειρευόμαστε; Ο καπιταλισμός είναι αδίστακτος και αν δεν παλέψουμε θα έρθει το πλήρες αδιέξοδο, το χάος”.

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, σε μια από καρδιάς συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή και στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 με αφορμή την μοναδική συναυλία του για το φετινό καλοκαίρι, στις 29 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο σπουδαίος συνθέτης θα επαναλάβει την επαναπροσέγγιση στην ολοκληρωμένη του δουλειά “Σταυρός του Νότου” και “Γραμμές των οριζόντων” πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά.

Η συζήτηση ήταν αναμενόμενο να πάει στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με τον ίδιο με απόλυτη ψυχραιμία να λέει πως δεν φοβάται τον καρκίνο αν και όπως αποκάλυψε η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς δεν πρόκειται για ιάσιμη περίπτωση. Άλλωστε αυτός είναι όπως είπε ο λόγος που δεν καταπιάνεται με ένα μεγάλο έργο στην παρούσα φάση. “Ένα έργο θέλει για να ολοκληρωθεί αρκετούς μήνες, εγώ πλέον κάνω προγραμματισμό ανά τρίμηνο” είπε, τονίζοντας πως αντλεί δύναμη από την αγάπη του κόσμου που τον επιβραβεύει όχι μόνο για το έργο του αλλά για όλη τη στάση του.

Τέλος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις αφού είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ είπε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε πολλούς ψηφοφόρους στα δεξιά γιατί δεν τήρησε τις προεκλογικές εξαγγελίες του, εφάρμοσε μνημόνιο με 200 εφαρμοστικούς νόμους και συντάχθηκε ως πόλος του συστήματος γεγονός που “απενεχοποίησε” τη ΝΔ και έδωσε την εντύπωση πως τα πράγματα δεν αλλάζουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version