Το DEBATE του NEWS 247 με τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας

Το DEBATE του NEWS 247 με τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας

Τι απαντούν οι 6 μονομάχοι της πρωτεύουσας, στη συντακτική ομάδα του NEWS 247. Καμίνης, Σακελλαρίδης, Σπηλιωτόπουλος, Κακλαμάνης, Καπερνάρος και Σοφιανός, μιλάνε για τα προβλήματα της Αθήνας και υπόσχονται να τα λύσουν (Vid)

Λίγες ημέρες πριν την ετυμηγορία των πολιτών για τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων, η συντακτική ομάδα του NEWS 247 έθεσε 3 βασικά ερωτήματα στους 6 μονομάχους.

Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και οι υποψήφιοι: Γαβριήλ Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Άρης Σπηλιωτόπουλος (Νέα Δημοκρατία), Νικήτας Κακλαμάνης (Ανεξάρτητος), Βασίλης Καπερνάρος (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ), με φόντο τις γειτονιές της Αθήνας, απάντησαν για το πρόγραμμά τους και τις προτεραιότητες που θα θέσουν, αν εκλεγούν.

Το NEWS 247 επικοινώνησε και με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο (Ανεξάρτητος), ο οποίος απάντησε στα 3 ερωτήματα, όμως λίγες ημέρες αργότερα απέσυρε τη υποψηφιότητα του, καταγγέλλοντας αποκλεισμό από μερίδα των Μ.Μ.Ε. Για τον λόγο αυτόν, δεν έχουν συμπεριληφθεί στο βίντεο οι απαντήσεις του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ηλίας Κασιδιάρης δεν συμπεριλήφθηκε στο βίντεο, καθώς εκκρεμεί δικαστικά η ποινική του δίωξη.

Απαντώντας στην ερώτηση “γιατί ο Αθηναίος πολίτης να επιλέξει εσάς για τον Δήμο της Αθήνας; Πώς οραματίζεστε την πόλη την επόμενη 5ετία;“, μας είπαν:

“Θέτουμε και πάλι υποψηφιότητα, γιατί πιστεύουμε ότι βάλαμε τα θεμέλια για την Αθήνα του αύριο. Κάναμε πολύ ουσιαστική δουλειά και είμαστε έτοιμοι, να περάσουμε στην Αθήνα του 2020. Ονειρεύομαι μία Αθήνα πάλι ζωντανή, με κόσμο, με ανοιχτά τα μαγαζιά της και τις Κυριακές το πρωί στο Ιστορικό κι εμπορικό κέντρο, οι Αθηναίοι που έφυγαν και πήγαν στα προάστια να επιστρέψουν και οπωσδήποτε. Με λίγα λόγια μία Αθήνα αισιόδοξη και στραμμένη στο μέλλον”, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

“Εμείς πιστεύουμε, ότι οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να μας επιλέξουν σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, επειδή πρώτα από όλα είμαστε μία δημοτική παράταξη, που λειτουργεί συνεχώς και αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια δίπλα στους Αθηναίους πολίτες. Έχουμε σχέδιο και όραμα για αυτήν την πόλη, αλλά ταυτόχρονα έχουμε το μεράκι και την όρεξη, για να φτιάξουμε μία Αθήνα διαφορετική στην επόμενη πενταετία, μία Αθήνα πόλη του πολιτισμού, ζωντανή, όπου θα μπορέσουμε να βάλουμε τα θεμέλια, για να ξεπεράσουμε την κρίση”, δήλωσε ο υποψήφιος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

“Χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα στην πόλη, η Αθήνα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Είμαι ο μόνος που ξέρει τη δουλειά και μπορεί να κάνει την Αθήνα έναν τουριστικό προορισμό, που θα ζει και θα αναπνέει 12 μήνες τον χρόνο”, είπε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Άρης Σπηλιωτόπουλος.

“Όσο διαχειριζόμαστε την κρίση, κρατούμε ανοιχτές τις πληγές της Αθήνας. Εμείς έχουμε σχέδιο, να κλείσουμε τις πληγές και να γεμίσουμε τα κενά. Γιατί είμαστε οι μόνοι, που έχουμε εμπειρία και γνώση. Οι άλλοι είναι μόνο λόγια κι ευχές. Ονειρευόμαστε τα προσεχή χρόνια, η Αθήνα να γίνει η πρωτεύουσα του κόσμου”, μας είπε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

“Νομίζω, ότι οι Αθηναίοι πολίτες θα κρίνουν συγκρίνοντας. Όλα τα στοιχεία κατατείνουν στο ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει, διότι αν δεν αλλάξει δεν έχει ζωή. Και για να έχει ζωή, πρέπει οι Αθηναίοι να ξαναβρούν την ασφάλειά τους, να ξαναβρούν αυτήν την ανθρωπιά που είχαν και την καθαριότητα που λείπει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να την αλλάξουμε”, υπογράμμισε ο υποψήφιος Βασίλης Καπερνάρος.

“Γιατί αγωνιστήκαμε αυτά τα χρόνια ενάντια στην πολιτική του δημάρχου της συγκυβέρνησης, γιατί είμαστε ενάντια στο μοντέλο του Δήμου επιχείρηση, που φορτώνει με άγρια φορομπιξία τον λαό της Αθήνας και του παρέχει υπηρεσίες συρρικνωμένες, υποβαθμισμένες, πληρώνοντας ξανά. Γιατί θεωρούμε ότι μπορεί τα επόμενα χρόνια μπορεί ο λαός της Αθήνας να ανασάνει από έναν δήμο, που δεν θα είναι εχθρικός στην καθημερινότητά του, αλλά θα βρίσκεται μαζί, να τον κινητοποιεί και να ενισχύει την αυτοπεποίθησή του”, είπε ο υποψήφιος Νίκος Σοφιανός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα