Το νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στη βάση του ΚΙΝΑΛ και το μήνυμα στους νεοδημοκράτες

Το νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στη βάση του ΚΙΝΑΛ και το μήνυμα στους νεοδημοκράτες
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα Eurokinissi

Συσπείρωση της βάσης της ΝΔ, αναζήτηση στη δεξαμενή των αναποφάσιστων και διλήμματα στους κεντρώους, ήταν τρία βασικά στοιχεία της στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ χθες στην Πάτρα. Επόμενος “σταθμός” το Περιστέρι

Από το κάποτε “πράσινο κάστρο” της Πάτρας, γενέτειρας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα μπορούσε παρά να θέσει εκ νέου το δίλημμα των ευρωεκλογών στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Ή με τη Νέα Δημοκρατία ή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ερώτημα σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος απευθύνεται βεβαίως κυρίως στο κεντρώο κομμάτι της πάλαι πότε βάσης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε να αποδομήσει το προφίλ που χτίζει ο Αλέξης Τσίπρας ως… μιμητής του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για κακέκτυπη αντιγραφή, ενώ υπενθύμισε με νόημα τη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου λέγοντας προς τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ πως “βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό”. Με τον τρόπο αυτό βέβαια εμμέσως υποστηρίζει τη Φώφη Γεννηματά στην προσπάθεια να μην έχει διαρροές εξ αριστερών, αλλά ταυτόχρονα θέλει να ανακόψει κάθε σκέψη για μετεκλογική συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στρατηγικός στόχος του κ.Μητσοτάκη είναι όπως έχει γράψει το News24/7 να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κέντρου που βλέπουν αρνητικά το ΣΥΡΙΖΑ, όχι μονο από το ΚΙΝΑΛ αλλά και το Ποτάμι, στη ΝΔ. Το ίδιο επιχείρημα αφορά και τους κεντροδεξιούς που ενδεχομένως να έβλεπαν… χαλαρά την ψήφο. Εκ δεξιών χρησιμοποιεί βέβαια ως θωράκιση το Σκοπιανό και σκοπίμως οι δύο τελευταίες ομιλίες- περιοδείες του πριν την κάλπη θα είναι σε Κοζάνη- Φλώρινα την Πέμπτη και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, ενώ στο ενδιάμεσο θα στοχεύσει στο λεκανοπέδιο, το οποίο είχε παίξει καθοριστικό ρολο στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρονια, με αποκορύφωμα την ομιλία της Τετάρτης στο Περιστέρι.

Επαναλαμβάνει δε σε κάθε ευκαιρία ότι οι πολίτες που διαφωνούν με την κυβέρνηση στο Σκοπιανό (και όχι μόνον) δεν πρέπει να χαραμίσουν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα και πως η ΝΔ ειναι η πατριωτική δύναμη, στέλνοντας μηνύματα κόντρα στο λαϊκισμό της ακροδεξιάς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως και η έκκληση του προς τους νεοδημοκράτες να μην εφησυχάσουν μέχρι την τελευταία στιγμή και μάλιστα να αναζητήσει ο καθένας και από έναν αναποφάσιστο. Και αυτό διότι ενώ από το Μοσχάτο θεωρούν ότι οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τις τελευταίες ημέρες διαφορά από 6,3 έως 7,5 μονάδες επιβεβαιώνουν το αίτημα για πολιτική αλλαγή, δεν θέλουν να υπάρξει χαλαρότητα ψήφου από την πολύ… σιγουριά. Επίσης η δεξαμενή των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 12,7% σύμφωνα με την Alco και στο 12,4% ή περίπου 700.000 ψηφοφόρους σύμφωνα με τη Marc, ένας αριθμός που μπορεί να κρίνει το άνοιγμα της ψαλίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version