Τσακαλώτος: “Τα Exit Poll είναι σαν τα λουκάνικα”

Τσακαλώτος: “Τα Exit Poll είναι σαν τα λουκάνικα”
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε πως Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛ., δεν πέτυχαν το βασικό τους στόχο στις Εκλογές.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ λίγο μετά την ανακοίνωση των Exit Poll, με τη ΝΔ να παίρνει ισχυρό προβάδισμα, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε πως παρά τη διαφορά, οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχαν το βασικό στόχο τους στις Εκλογές., ενώ παρομοίασε τα Exit Poll με λουκάνικα!

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “Το πρώτο σχόλιο είναι ότι έχουμε Exit poll κι όχι αποτελέσματα. Δεν θέλω να στεναχωρήσω το φίλο μου Ηλία Νικολακόπουλο, αλλά υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι οι δημοσκοπήσεις και στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα: Δεν θέλεις να δεις πως… φτιάχνονται!

Πολλές φορές αφότου τα έχεις φτιάξει δεν είσαι και πολύ καλά. Άρα ας περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το βράδυ του δημοψηφίσματος το exit poll έλεγε 51%-49%, ενώ θυμάμαι και τον Σεπτέμβριο του 2015 και πάλι να διαψεύδονται οι δημοσκοπήσεις.

Οι αντίπαλοί μας, ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ., είχαν ένα βασικό στόχο στις Εκλογές. Την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό απέτυχε. Δεν έχουμε μια στρατηγική ήττα. Έχουμε άνοδο του διπολισμού και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρατήσει αρκετές δυνάμεις για να αποδείξει ότι δεν θα φύγει από την πολιτική σκηνή. Δεύτερον δεν είχαμε αντιπαράθεση για προγράμματα κυβέρνησης.

Έχω πει πολλές φορές ότι δεν ξέρω καν τι λέει η ΝΔ για το πρόγραμμά της. Έχει αποφύγει η ΝΔ αυτή τη συζήτηση. Σε εθνικές εκλογές, αυτή η συζήτηση θα γίνει. Δεν πρέπει να δεσμευτούμε ακόμα για το αποτέλεσμα. Πριν έξι μήνες μας έλεγαν πως η διαφορά θα είναι και 10 και 15 μονάδες. Ο στόχος μας για τις εκλογές είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Τα Exit Poll είναι σαν τα λουκάνικα. Δεν θες να ξέρεις τι έχουν μέσα και πως φτιάχτηκαν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα