Τσίπρας: Δεν υπήρξα Μαυρογιαλούρος. Άλλοι ήταν και είχαμε από το “λεφτά υπάρχουν” στο “κορόιδα υπάρχουν” του Σαμαρά

Τσίπρας: Δεν υπήρξα Μαυρογιαλούρος. Άλλοι ήταν και είχαμε από το “λεφτά υπάρχουν” στο “κορόιδα υπάρχουν” του Σαμαρά
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(MotionTeam-ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MotionTeam

Τι συνιστά νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ, εάν θα επιφέρει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα μία μεγάλη νίκη με διαφορά, για τις σχέσεις του με τον Α. Σαμαρά και τους υψηλούς τόνους αλλά και τη Χρυσή Αυγή μίλησε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο Α. Τσίπρας

Νίκη, είπε ο κ. Τσίπρας, συνιστά το να κερδίσουμε την εκλογική αναμέτρηση. Θα είναι λύτρωση για τον λαό εφόσον οι εκλογές επιφέρουν πολιτικές εξελίξεις.

Και συνέχισε παρακάτω:

“Θα είναι δυσμενής κατάσταση για την κυβέρνηση εάν δεν μπορεί να προχωρήσει”, ενώ τόνισε πως το κλίμα θα διαμορφωθεί σε συνάρτηση πολλών παραγόντων.

“Όσο πιο μεγάλη είναι η νίκη στις 25 Μάη, όσο πιο σαφής είναι, τόσο πιο γοργά θα έχουμε εξελίξεις, τόσο πιο δύσκολο θα ναι για την κυβέρνηση”.

Στο σημείο αυτό έδωσε και ευρωπαϊκή διάσταση στις εκλογές στην Ελλάδα.

“Όλη η Ευρώπη έχει τα μάτια της στην Ελλάδα. Νοιάζονται πιο πολύ για το ελληνικό αποτέλεσμα απ΄ότι για το γερμανικό. Εάν διαψευστεί το σαξές στόρι θα αναγκαστεί η ευρωπαϊκή ηγεσία να αλλάξει ρότα, θα σταματήσει τη βάρβαρη πολιτική που πλήττει κι άλλος λαούς”.

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, ότι πρόκειται για ευρωεκλογές και δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει τις εκλογές που λέει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως πριν δύο μήνες, το κόμμα του, έθεσε τον πήχη του δημοψηφίσματος για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

“θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε στην χώρα για το μνημόνιο”.

Και σημείωσε:

“Σήμερα μέσα στο δικό τους πανικό (οι Βενιζέλος και Σαμαράς) επιβεβαιώνουν αυτό που λέγαμε εμείς. Λένε ότι είναι δημοψήφισμα για τη σταθερότητα”.

Παρατήρησε όμως συγχρόνως πως δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς να γίνεται εγγυητής της σταθερότητας, διότι πρόεδρος της ΝΔ ήταν εκείνος που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η δημοσιογράφος επέμεινε για το πως θα κατορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την κυβέρνηση, ρωτώντας εάν θα κατατεθεί ας πούμε πρόταση μομφής, για να λάβει την απάντηση ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή και μεγάλη διαφορά το βράδυ της Κυριακής, τότε οι εξελίξεις από μόνες τους θα δρομολογηθούν γιατί και στα δύο κόμματα που συγκυβερνούν η εσωτερική κατάσταση δεν είναι σύμπνοιας.

“Ποντάρω στη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών που δεν θα επιτρέψει τη συνείδηση μιας πολιτικής που θα πηγαίνει κόντρα στην λαϊκή ετυμηγορία”.

Δεν έκρυψε ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρθει πρώτος θα ναι ήττα και μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς.

“Αυτό όμως που συζητά όλη η Ελλάδα δεν είναι αυτό είναι εάν θα κερδίσουμε με δύο μονάδες διαφορά ή με τέσσερις, πέντε ή έξι.”

Ως προς το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό, ένα 40% ας πούμε και δεν παρουσίασε στον α γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δυναμική κόμματος που διεκδικεί την εξουσία, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως πριν μερικά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4% και συμπλήρωσε ότι δεν έχει αυταπάτες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αριστερός κόσμος, αλλά είναι ο κόσμος εκείνος που έδινε 80-85% στα δύο κόμματα.

Υπογράμμισε όμως πως το μόνο σχήμα που μπορεί να δώσει αξιοπρέπεια στον πολίτη τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους φέρνει η ανάγκη, η κοινωνική απαξίωση και η ανεργία.

– “Φιλοδοξείτε να κάνετε τον κόσμο ΣΥΡΙΖΑ ή να απλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους χώρους και πιο δεξιά του για να αγκαλιάσει κι άλλο κόσμο; Τι θέλετε να γίνεται”, ρωτήθηκε;

“Να αποκτήσει φωνή και περηφάνια η Ελλάδα στην Ευρώπη. Να σταματήσει η καταστροφή στην Ευρώπη. Στην ελλάδα επελέγη να γίνει το σκληρό πείραμα της λιτότητας.”.

Τι ζητά όμως ένα κόμμα της Αριστεράς;

“Όπως από το ΕΑΜ ξεκίνησε από το ΚΚΕ αλλά συσπείρωσε κι άλλο κόσμο για να σταματήσει η καταστροφή”, έτσι κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αυτό που πρέπει.

“Δεν θα γίνουμε ότι χρειαστεί αλλά δύναμη της αλλαγής και της εθνικής υπερηφάνειας. Θα αναδείξει ( ο ΣΥΡΙΖΑ) ξανά τις αξίες της Ευρώπης. Έχουμε πρόγραμμα το σοσιαλισμό αλλά το πρώτο μας καθήκον είναι να σταματήσουμε την καταστροφή και να μπούμε σε ένα δρόμο ανάκαμψης και επούλωσης των μεγάλων τραυμάτων”.

Βαριές κουβέντες επιφύλαξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά οι οποίοι με την καθοδήγηση του Μπαρόζο συνωμότησαν για να βάλουν τραπεζίτη πρωθυπουργό και να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας. Ενώ είχαν κοινούς χρηματοδότες τη Ζίμενς τα βρήκαν για να μην χάσουν την εξουσία, σημείωσε με έμφαση.

Όσο για την περίπτωση να βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη και το σχέδιο Ζ, ο κ. Τσίπρας είπε μεν ότι όντως συζητήθηκε το ενδεχόμενο εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά μετά, όταν το αξιολόγησαν, “άρχισαν να τρέχουν μακρυά.

Η χώρα μας είναι ιδρυτικό μέλος της ευρωζώνης. Δεν είμαστε ενοικιαστές είναι συνιδιοκτήτες.”

Αναρωτήθηκε επίσης, ποιός πιστεύει τον κ. Σαμαρά όταν τάζει 770.000 θέσεις εργασίας;

Για να τονίσει:

“Εγώ δεν λειτούργησα ποτέ ως νέος μαυρογιαλούρος, το αφήνω για άλλους αυτό. (Πήγαμε) από τα λεφτά υπάρχουν του κ. Παπανδρέου στο κορόιδα υπάρχουν του Σαμαρά.”

Υπεραμύνθηκε της πολυφωνίας λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και όχι νεκροταφείο, κατήγγειλε ακόμα μία φορά τη μονταζιέρα της Συγγρού που παραποιεί δηλώσεις των στελεχών του κόμματός του η φτιάχνει δηλώσεις που δεν υπήρξαν ποτέ και ζήτησε υποστήριξη από όλο το φάσμα των ψηφοφόρων.

Για την Χρυσή Αυγή υπενθύμισε πως έχουν ανοικτό και διαρκές μέτωπο με το φασισμό και είπε πως είναι ντροπή για τη δημοκρατία αλλά και τον λαό μας η ύπαρξη αυτού του μορφώματος, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα στη μάχη κατά του ναζισμού.

“Δεν πρέπει να γίνει η πάλη μας σύγκρουση με τους παραπλανημένους. Έχουν ευθύνη αλλά έχουμε ευθύνη και εμείς, τα δημοκρατικά κόμματα, να τους ξανακερδίσουμε. Να μην τους αφήσουμε βορά στα παιχνίδια τα επικοινωνιακά, στα παιχνίδια της παραπλάνησης να πιστεύει δηλαδή ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια αντισυστημική δήθεν δύναμη.

Δεν είναι αντισυστημική η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή αν ήταν αντισυστημική δεν θα διαπραγματευόταν με τον κ. Μπαλτάκο. Αν η Χρυσή Αυγή ήταν αντισυστημική δύναμη, δεν θα είχε αυτή τη συμπεριφορά που έχει, θα έβαλε και κατά του μεγάλου κεφαλαίου θα έβαλε και κατά αυτών που έχουν επιβληθεί ως οικονομική εξουσία τόσα χρόνια στον τόπο μας. Δεν το κάνει αυτό η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύεται ένα συναίσθημα αδικίας και κοινωνικής κατάθλιψης”. είπε.

“Αυτοί που γεννούν και πολλαπλασιάζουν την επιρροή της Χ.Α. είναι αυτοί που επιβάλλουν τα μέτρα και την λιτότητα και είναι αυτοί που νομιμοποιούν τη δράση της, κατέληξε.

Τέλος είπε ότι θεωρεί τον Α. Παπανδρέου μία μεγάλη προσωπικότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα