Τσίπρας για Μεϊμαράκη: Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη

Τσίπρας για Μεϊμαράκη: Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μαζί με μέλη του κόμματος κατα την συνάντηση στο Δημαρχείο στο Καστέλι Κισσάμου, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI) Eurokinissi

Ο τέως πρωθυπουργός απάντησε στα περί "αυτοφωράκια" που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης

Από το Καστέλι στα Χανιά όπου βρίσκεται, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ για τα περί αυτοφωράκια. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε πως στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη δεν βλέπει ούτε αυτοφωράκια, ούτε συνεργάτη. Μάλιστα πρόσθεσε πως οι βαρόνοι της ΝΔ θέλουν ο κ. Μεϊμαράκης να γίνει αυτοφωράκιας της ήττας του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος σε μένα χρησιμοποίησε όρο που κυκλοφορεί στα παράνομα μαγαζιά τη νύχτα όταν έρχεται ο έλεγχος. Εγώ όμως δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν, αλλά για αυτοφωράκια της ήττας».

Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει, ψάχνει για αυτοφωράκια

Ο κ. Μεϊμαράκης στην πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι επέλεξε τις εκλογές για να αποφύγει να υλοποιήσει τα μέτρα. Μάλιστα, ανέφερε «να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».

Στη φράση αυτή απάντησε ο τέως πρωθυπουργός από την Κρήτη όπου βρίσκεται και στην οποία έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα.

Αρχικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους δημάρχους του τόπου στο δήμο Χανίων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία νέα σχέση ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική εξουσία, ενώ ανέφερε  ότι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να αντιμετωπιστούν εφόσον δημιουργηθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης.

«Όλα τα προβλήματα μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση αν οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική εξουσία, πέρα και έξω από τις μικροκομματικές λογικές», ανέφερε μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησης ο κ. Τσίπρας.

‘Δεν μπαίνουμε στη λογική ποιος είναι δικός μας δήμαρχος και ποιος όχι’

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι όλοι οι δήμαρχοι είναι ίσοι για την κεντρική εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαχωρίζει τους δημάρχους σε «δικούς του και μή».

«Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ως χώρος της Αριστεράς – έχει μία μεγάλη παράδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτή την ώρα σε επίπεδο δημάρχων υπάρχει μία αναντίστοιχη σχέση με βάση την δυναμική που έχει μέσα στην κοινωνία. Ωστόσο, εμείς δεν μπαίνουμε στην λογική ποιος είναι δικός μας δήμαρχος και ποιος όχι. Αυτή η λογική είναι μία παθογένεια του παρελθόντος, όταν κυριαρχούσε ο δικομματισμός και ερχόντουσαν οι κυβερνήσεις ευνοώντας τους μισούς δημάρχους και αδικώντας του υπόλοιπους», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

‘Τοπική αυτοδιοίκηση και κεντρική εξουσία πρέπει να πάνε χέρι – χέρι’

Χέρι – χέρι πρέπει να βαδίζει η τοπική αυτοδιοίκηση με την κεντρική εξουσία σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο οποίος κατά την ομιλία τους στους δημάρχους τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έβαλε… πλάτη στην εθνική προσπάθεια των διαπραγματεύσεων.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση και η κεντρική εξουσία πρέπει να πηγαίνουν χέρι – χέρι στην προσπάθεια ν’ αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, πέρα και έξω από το ποιος είναι δικός μας και ποιος απέναντι.

Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι οι προστριβές που υπήρξαν την προηγούμενη περίοδο δεν διήρκησαν πολύ. Όταν ζητήσαμε το αυτονόητο, να βάλει πλάτη η τοπική αυτοδιοίκηση στην εθνική προσπάθεια για την διαπραγμάτευση – παρά τις αρχικές αντιδράσεις και τις κορώνες της στιγμής – η πλειοψηφία των δημάρχων έβαλε πλάτη και βοήθησε στην προσπάθεια. Αυτή είναι η νέα σχέση εμπιστοσύνης που σηματοδοτεί και τη νέα εποχή», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

πηγή: cretapost

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα