Τσίπρας – Καμμένος προχωρούν οι δυο τους

Τσίπρας – Καμμένος προχωρούν οι δυο τους
Συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψηφοφρία του τρίτου Μνημονίου την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία, κοινή εμφάνιση στην Κλαυθμώνος και συνάντηση των δύο πρώην και όπως όλα δείχνουν και μελλοντικών εταίρων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη για το μεταναστευτικό

Με τον πρώην και όπως όλα δείχνουν και μελλοντικό κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, επικοινώνησε πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας, τηρώντας τη σχετική προεκλογική του υπόσχεση καθώς οι Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες διέψευσαν τις δημοσκοπήσεις για δεύτερη φορά μετά τον Ιανουάριο και φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συμφώνησαν να προχωρήσουν οι δυο τους, κατ αρχήν, στο σχηματισμό κυβέρνησης και θα έχουν μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες και συνάντηση αργότερα απόψε. Ο κ.Καμμένος μάλιστα θα μεταβεί στην Κλαυθμώνος, όπου ο κ.Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόνο με τους ΑΝΕΛ, χωρίς τη συμμετοχή άλλων κομμάτων, φαίνεται ότι θα έχει πλειοψηφία μόλις 155 εδρών, σύμφωνα με την κατανομή που προκύπτει από την ενσωμάτωση στο 47,22%. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είχε ήδη απώλειες την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ ο κ.Καμμένος έχει δείξει να ελέγχει το κόμμα του, συνεπώς υπάρχει η εκτίμηση ότι μία τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε σε πρώτη φάση να αντέξει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη για το μεταναστευτικό. Πηγές της Κουμουνδούρου έλεγαν άλλωστε από την ανακοίνωση των πρώτων exit poll στις επτά πως κυβέρνηση θα έχει σχηματιστεί σε τρεις ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα