Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη

Φωτό αρχείου: Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα
Φωτό αρχείου: Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός στο παρά πέντε των εκλογών, μίλησε για τη διαπραγμάτευση του 2015, λέγοντας πως έδωσε τη μάχη με εντιμότητα, αλλά "μας την είχαν στημένη". Αναφερόμενος στο Μάτι έκανε λόγο για "αθλιότητα και τυμβωρυχία", ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, ότι "εξαπατά τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη".

"Δεν μας γύρισαν την πλάτη οι πολίτες, η κάλπη την Κυριακή θα είναι άδεια, το παιχνίδι είναι ανοικτό", είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Μας την είχαν στημένη το πρώτο εξάμηνο του 2015

"Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι' αυτούς- απόφαση για Grexit.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε, ότι "έκανε πολλά στραβά, αλλά όποιος κι αν ήταν στην θέση του -και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν- δεν θα είχε πολλά περιθώρια να πετύχει περισσότερα".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους για τη 13η σύνταξη

"Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές", κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός.

Εξήγησε ότι έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

Κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

"Να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση", είπε ο πρωθυπουργός και θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες

"Η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες", ανέφερε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους, σημειώνοντας: "όταν μιλάνε για ισχυρή ανάπτυξη εννοούν ανάπτυξη για τους ισχυρούς".

Για το Ελληνικό είπε ότι καθυστερεί ο παραχωρησιούχος και καταλόγισε ευθύνη για παρασκηνιακή συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης για να χτιστεί περισσότερο τσιμέντο και να υπάρχει λιγότερο πράσινο.

  

Αθλιότητα και τυμβωρυχία η εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι

Για "αθλιότητα και τυμβωρυχία" στην εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους και μερίδα των ΜΜΕ ο πρωθυπουργός. Κι άλλες κυβερνήσεις είχαν νεκρούς, αλλά ποτέ δεν δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του.

 Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ - Δεν κρύβομαι από τους πολίτες

"Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ", δήλωσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα.

"Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές 2019, Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: