Βαρουφάκης: Η ιδέα για το “ντου” στο Νομισματοκοπείο ήταν του Φλαμπουράρη

Βαρουφάκης: Η ιδέα για το “ντου” στο Νομισματοκοπείο ήταν του Φλαμπουράρη
Ο Γιάνης Βαρουφάκης MotionTeam

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέπληξε για μία ακόμη φορά αποδίδοντας την "πατρότητα" της ιδέας περί Νομισματοκοπείου στον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σχεδόν σε κάθε συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει κάτι που προκαλεί εντύπωση. Η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ποντίκι” δεν αποτέλεσε εξαίρεση. 

Ιδού τι τόνισε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών για την “πατρότητα” της ιδέας περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο το 2015: “H ιδέα του Φλαμπουράρη, για τον Τσίπρα, ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. 

Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε «ναι, εγώ το έκανα». Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα