Βασιλειάδης στον News 24/7 στους 88,6: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μπροστάρης στη δημιουργία προοδευτικού μετώπου

Βασιλειάδης στον News 24/7 στους 88,6: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μπροστάρης στη δημιουργία προοδευτικού μετώπου
Ο Γιώργος Βασιλειάδης Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπεραμύνθηκε του εγχειρήματος διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως πρέπει να αποτελέσει τον προοδευτικό πόλο του πολιτικού συστήματος, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως σηκώνει το θέμα της δικαιοσύνης, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

“Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της δεξιάς” σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή. Ο κ.Βασιλειάδης υπογράμμισε πως όχι μόνο το εγχείρημα διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο δεν ήταν λάθος όπως λένε κάποιοι αλλά ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς φοβικά σύνδρομα και ηγεμονικές τάσεις πρέπει να αποτελέσει τον κορμό του προοδευτικού πόλου, πράγμα που αναδείχθηκε και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ερωτηθείς για το αν το ΚΙΝΑΛ έχει θέση σ’ αυτό το εγχείρημα απάντησε θετικά αρκεί όπως είπε το ίδιο “να επιλέξει μια τέτοια πορεία με πράξεις και όχι με λόγια”, τασσόμενος έτσι υπέρ της “ενιοποίησης του χώρου της κεντροαριστεράς” όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει προκύψει σχετικά με τον ορισμό νέων ανώτατων δικαστικών ο κ.Βασιλειάδης τόνισε πως η κυβέρνηση είναι συνταγματικά υποχρεωμένη να προχωρήσει σ΄αυτό το κομμάτι για να μην μείνει ακέφαλη η δικαιοσύνη και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σηκώνει αυτό το θέμα για επικοινωνιακούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας.

“Η συζήτηση που γίνεται υποβαθμίζει την ίδια την δικαιοσύνη. Αυτό το τοξικό περιβάλλον είναι υποτιμητικό για τους Έλληνες δικαστές και το κύρος της δικαιοσύνης” είπε συμπληρώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να αλλάξει την ατζέντα από τα πραγματικά διλήμματα. 

Τέλος, αναφερόμενος στη συζήτηση για τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πηγαίνοντας πια για τις εθνικές κάλπες το κυβερνών κόμμα πρέπει να αναδείξει περισσότερο τα σχέδια του για το μέλλον της χώρας. “Υποχρεούμαστε να δείξουμε στους πολίτες τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα” είπε και ερωτηθείς για το ύφος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα ο κ.Πολάκης απάντησε “ο Πολάκης έχει στοχοποιηθεί για τη συμπεριφορά του. Είναι μεν οξύτατη αλλά όσοι τον κατηγορούν δεν μπαίνουν στην ουσία. Τέσσερα χρόνια τώρα προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα Εγώ κρατάω την ουσία, και γι’ αυτό πρέπει να κριθούμε” κατέληξε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα