Βούτσης για επίθεση στην Βουλή: Αντιδημοκρατικές ενέργειες, οξύνουν το κλίμα

Βούτσης για επίθεση στην Βουλή: Αντιδημοκρατικές ενέργειες, οξύνουν το κλίμα
O Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Βουλής καταδίκασε την επίθεση που έγινε πριν λίγο με κόκκινες μπογιές και καπνογόνα κατά της Βουλής σημειώνοντας ότι οι ενέργειες αυτές "δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες". Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας την επίθεση.

“Αυτού του τύπου οι ενέργειες εναντίον του Κοινοβουλίου είναι αντιδημοκρατικές” τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με την επίθεση που έγινε πριν λίγο στην Βουλή με κόκκινες μπογιές και καπνογόνα.

Οι ενέργειες αυτές “δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες που πρέπει να εξελίσσονται κι εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο” πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

“Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο αυτές οι ενέργειες οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν” υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης, ο οποίος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες επί του επιχειρησιακού. Το μόνο που μετέφερε ήταν ότι η ομάδα που έκανε την επίθεση αποτελούνταν από περίπου 30 άτομα τα οποία δεν πέταξαν τρικάκια, ούτε φώναξαν συνθήματα. Υπήρξε εμπλοκή με την Φρουρά της Βουλής κι έγινε μία σύλληψη.

Μαξίμου: Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτήριο της Βουλής, σημειώνοντας: “Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο. Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες”.

Ζαχαράκη: Απόλυτος εξευτελισμός του κράτους

“Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές, και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία”, δήλωσε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε: “Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού.”

Γεννηματά: Η ανοχή της κυβέρνησης στη βία εξελίσσεται σε συνενοχή

«Η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη ρίψη χρωμάτων στο κτίριο του κοινοβουλίου. Μετά τη συνάντηση της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η κα Γεννηματά τόνισε ότι «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά με ασφάλεια για τους πολίτες και στήριξη στους αστυνομικούς που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν σήμερα τη δουλειά τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version