ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Χρήστος Σταϊκούρας

Τράπεζες – Εξωδικαστικός μηχανισμός: Συστάσεις Σταϊκούρα για επιτάχυνση των ρυθμίσεων

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών η πλήρης εφαρμογή του νόμου θα μπορούσε να αποφέρει βιώσιμη λύση σε πάνω από 3.000 δανειολήπτες τους επόμενους 2 με 3 μήνες δηλαδή να ρυθμιστούν οφειλές πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού

Εξωδικαστικός: Στη νέα πλατφόρμα από σήμερα οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η εκ νέου υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στην πλατφόρμα εξωδικαστικής ρύθμισης του νέου πτωχευτικού νόμου. Κούρεμα χρεών 30% υπόσχονται τράπεζες και servicers για να τονώσουν το πενιχρό ενδιαφέρον.

Τράπεζες: Οι πρώτες 3.000 ρυθμίσεις μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

Τράπεζες: Οι πρώτες 3.000 ρυθμίσεις μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

Σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες συνολικά 3.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί οριστικά στην πλατφόρμα, δηλαδή έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση πρότασης ρύθμισης από τους πιστωτές.

Υπουργείο Οικονομικών

Πτωχευτικός Νόμος: Με το σταγονόμετρο οι ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού

Αν από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε ο νέος πτωχευτικός έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ρύθμισης περισσότερες από 41.000 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί μόλις 45 υποθέσεις. Τα αίτια της καθυστέρησης και η αισιοδοξία για την συνέχεια.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας στα ασφαλιστικά ταμεία σε 240 δόσεις;

Τη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και το Δημόσιο σε 240 δόσεις δίνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών που παράλληλα διασφαλίζει και αποφυγή  αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης

Δραγασάκης: Παράταση ισχύος και διεύρυνση πεδίου εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε ότι ο νόμος Κατσέλη θα παραταθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέχρι τέλους του χρόνου. Στόχος είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός να αξιοποιείται "ευκολότερα κι από περισσότερους".

Στον "αέρα" η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους αγρότες

Στον "αέρα" η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους αγρότες

Αφορά συνολικά 338.000 αγρότες με οφειλές προς τον ΟΓΑ, οι οποίες ανέρχονται στο 1,4 δισ. ευρώ μέχρι 31/12/2017, καθώς και 23.000 οφειλέτες προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, των οποίων η συνολική οφειλή αγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ.

Τα δικαιολογητικά για αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τα δικαιολογητικά για αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Αναλυτικά τα έγγραφα και στοιχεία που συνοδεύουν υποχρεωτικά την αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, όπως ορίζονται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.