Έκτακτη συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με περιφερειάρχες

Έκτακτη συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με περιφερειάρχες
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΤΟΥΣ (PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Phasma

Λύση διεξόδου φαίνεται πως αναζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, παρά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως το Σάββατο. Συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με τους περιφερειάρχες (Pic)

Το απεργιακό μέτωπο ήδη έχει αρχίσει να σπάει με τους ιδιοκτήτες σε Κω, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη και Λέσβο να έχουν αναστείλει την απεργία.

Στις 12 το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει τελικά σύσκεψη των περιφερειαρχών με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών ταξί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος θα βρεθεί το θέμα των διώξεων αλλά και το ζήτημα των αιτήσεων για απόκτηση άδειας ταξί.

Στη συζήτηση, υπό τον κ. Σγουρό, θα συμμετέχουν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γ. Κατσιφάρας, Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας Ψωμιάδης, Κρήτης Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου και Ανατολικής Μακεδονίας Αρης Γιαννακίδης.

Εν τω μεταξύ μηνύματα εκτόνωσης στέλνουν οι ιδιοκτήτες ταξί για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, πριν τη συνάντηση με τους περιφερειάρχες.

“Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ99,5.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι θα συνεδριάσουν κατά τόπους τα σωματεία και το προεδρείο θα περιμένει τις εισηγήσεις τους για το μέλλον της κινητοποίησης. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη γενική συνέλευση του Σαββάτου “θα μετρήσουμε τις αντοχές και θα αποφασίσουμε για την απεργία”.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών απηύθυνε για αναστολή των κινητοποιήσεων έως τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Σημειώνεται ότι στη συνέλευση της Τετάρτης αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η τακτική τους στο κλαδικό συμβούλιο.

Κρήτη: Ετοίμαζαν τη…”κηδεία” του Ραγκούση

Έχει αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση καθώς στη Κρήτη ακραίες μορφές κινητοποιήσεων επιλέγουν οι ιδιοκτήτες ταξί που συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με σκοπό να κάνουν την…”κηδεία” του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση! Δε δίστασαν να τυπώσουν μέχρι και κηδειόσημα, τα οποία τοιχοκολλούν και μοιράζουν, ενώ έχουν παραγγείλει και μια νεκροφόρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Creatlive, έξω από την πορεία έμεινε το φέρετρο και τα στέφανα τα οποία σκόπευαν να περιφέρουν στο κέντρο του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες ταξί κι έτσι επετράπη με παρέμβαση του Εισαγγελέα Ηρακλείου, Νίκου Μαρκάκη, να ξεκινήσει η πορεία των αυτοκινητιστών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από το ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ μην επιτρέποντας σε ταξιτζήδες και μοιρολογίστρες με φέρετρο και στεφάνια να πραγματοποιήσουν πορεία.

Θεσσαλονίκη: Οργανώνουν μουσική βραδιά

Με μια εναλλακτική μορφή κινητοποιήσεων, μια μουσική βραδιά στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποφάσισαν να συνεχίσουν, σήμερα, την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν πριν από 18 ημέρες, οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτοκινητιστές από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένεται να “πλημμυρίσουν” το απόγευμα την παραλία της πόλης και με ήχους λαϊκούς από την ορχήστρα του κλάδου τους και ενημερωτικά φυλλάδια σκοπεύουν να πληροφορήσουν τους περαστικούς για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σωματείου τους, Δημήτρης Καρατάκης.

Σε Χαλκιδική, Έβρο και Δυτική Μακεδονία, οι αυτοκινητιστές, συμμετέχοντας στην απεργία διαρκείας, τηρούν στάση αναμονής, ενώ στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι αυτοκινητιστές στη Λάρισα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Παναγιώτη Γκονιάρη, ενώ αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στα Τρίκαλα και τις Σέρρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί, μετά τη λήξη της χθεσινής της συνεδρίασης στην Αθήνα, συνέστησε στους αυτοκινητιστές να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ήπιας μορφής, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται πολίτες και εκδρομείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα