Φυσικό αέριο: Πώς θα δοθούν οι εκπτώσεις το πρώτο τρίμηνο του 2022

Φυσικό αέριο: Πώς θα δοθούν οι εκπτώσεις το πρώτο τρίμηνο του 2022
istock

Οι μειώσεις θα καθορίζονται μήνα με το μήνα, ενώ στόχος είναι η εκπτωτική πολιτική της ΔΕΠΑ να επεκταθεί και στις επιχειρήσεις της Μέσης Τάσης.

Έκπτωση στο φυσικό αέριο που θα καθορίζεται μήνα με το μήνα, με βάση τις δυνατότητες, τις διεθνείς τιμές και τις ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ΔΕΠΑ για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τις υψηλές διεθνείς τιμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Εκτός μάλιστα από τους οικιακούς καταναλωτές, η εταιρεία προτίθεται, να παράσχει κάποια ευνοϊκή τιμολόγηση και προς τη παραγωγική βιομηχανία, δηλαδή τις επιχειρήσεις της Μέσης Τάσης.

Επειτα από τη συμφωνία με τη Gazprom, η ΔΕΠΑ έχει πλέον ένα καλάθι προμήθειας προϊόντων, που της δίνει την ευελιξία να συνεχίσει να παρέχει εκπτώσεις και τους επόμενους μήνες.

Αυτό ακριβώς θα αξιοποιήσει το 2022 για να απορροφήσει ποσοστό των ανατιμήσεων στο κόστος φυσικού αερίου, όπως άλλωστε έκανε και πέρυσι για να παράσχει τις εκπτώσεις που έδωσε τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Επειδή τα πράγματα είναι δυναμικά και οι διακυμάνσεις στις τιμές μεγάλες και συνεχείς, το ακριβές περιθώριο της ΔΕΠΑ για να κάνει εκπτωτική πολίτικη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ο νέος γύρος παροχών θα είναι λελογισμένος, οι μειώσεις θα καθορίζονται μήνα με το μήνα, ενώ στόχος είναι η εκπτωτική πολιτική της ΔΕΠΑ να επεκταθεί και στις επιχειρήσεις της Μέσης Τάσης.

Σημειωτέον ότι για το Δεκέμβριο η έκπτωση που χορήγησε η εταιρεία αυξήθηκε στο 40% της χονδρεμπορικής τιμής προμήθειας, γεγονός που «μεταφράζεται» σε 34 ευρώ ανά θερμική MWh, ενώ για την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου η έκπτωση ήταν της τάξης του 16% της χονδρεμπορικής προμήθειας. Ανήλθε δηλαδή σε σε 11 ευρώ /MWh για τον Οκτώβριο και σε 15 ευρώ /MWh για το Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα