Πρωτοβουλία στη διακρίβωση μετρητών φυσικού αερίου από το ΕΜΠ

"ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ" ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ // EUROKINISSI)
"ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ" ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ // EUROKINISSI) EUROKINISSI

Διευκολύνει σημαντικά το έργο των εταιρειών διανομής αερίου στον έλεγχο και την πιστοποίηση μετρητών κάθε τύπου

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Ένα σημαντικό κενό στη διακρίβωση μετρητών φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά έρχεται να καλύψει η νέα μονάδα διακρίβωσης μετρητών φυσικού αερίου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και συγκεκριμένα στο εργαστήριο θερμικών στροβιλομηχανών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με την υποστήριξη της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής.

Μέσω της νέας αυτής μονάδας, παρέχονται στην Ελλάδα πιστοποιημένες υπηρεσίες στη διακρίβωση των μετρητών φυσικού αερίου, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των εταιρειών διανομής αερίου στον έλεγχο και την πιστοποίηση μετρητών κάθε τύπου. Μόνο για το 2017, ο εκτιμώμενος αριθμός μετρητών προς διακρίβωση από το ΕΜΠ ανέρχεται σε περίπου 700, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός προέρχεται από την ΕΔΑ Αττικής που έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει τις υπηρεσίες που παρέχει η εν λόγω μονάδα.

Η ΕΔΑ Αττικής συμμετείχε στην υλοποίηση του έργου ενισχύοντας οικονομικά το όλο εγχείρημα και συμβάλλοντας με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της στην ανάλυση των αναγκών και το σχεδιασμό του έργου που ολοκληρώθηκε μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Διακρίβωση είναι ο καθορισμός της σχέσης μεταξύ των τιμών μίας ποσότητας όπως αυτή προσδιορίζεται από ένα πρότυπο αναφοράς και των αντίστοιχων τιμών που προκύπτουν από τις ενδείξεις του υπό διακρίβωση οργάνου ή συστήματος.

SHARE: