Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα αποζημιώσει τους πληγέντες ο ΔΕΔΔΗΕ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα αποζημιώσει τους πληγέντες ο ΔΕΔΔΗΕ
Κακοκαιρία Ελπίδα eurokinissi

Οι αναλυτικές καταστάσεις με τους αριθμούς παροχής και τα προς αφαίρεση ποσά θα αποσταλούν στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας που εκπροσωπούσαν τις συγκεκριμένες παροχές.

Την αφαίρεση Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου σε καταναλωτές που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Ελπίδα”, καθώς και την καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές ενέκρινε το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ στην τελευταία του συνεδρίαση, όπως εξάλλου είχε ήδη εξαγγελθεί από τον Διαχειριστή και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει την αφαίρεση των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου που αναλογούν σε τέσσερις μήνες σε πληγέντες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση χρονικό διάστημα άνω των 24 ωρών.

Οι αναλυτικές καταστάσεις με τους αριθμούς παροχής και προς αφαίρεση ποσά θα αποσταλούν στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας που εκπροσωπούσαν τις συγκεκριμένες παροχές τον μήνα που θα οριστικοποιηθούν οι σχετικές αναλυτικές καταστάσεις, προκειμένου αυτοί να προχωρήσουν σε σχετική πίστωση των τελικών δικαιούχων.

Επίσης, η απόφαση προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας από τις πληγείσες από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ» περιοχές.

Ως προς τη διαδικασία, ο καταναλωτής θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση και το χρηματικό ποσό της αποζημίωσης θα φτάνει έως τα 600 ευρώ, ανεξαρτήτως τύπου παροχής, εφόσον η βλάβη των συσκευών οφείλεται σε βλάβη του ουδέτερου αγωγού του δικτύου χαμηλής τάσης.

Το ακριβές ύψος του ποσού με το οποίο θα αποζημιωθεί ο κάθε πληγέντας καταναλωτής θα κρίνεται κατά περίπτωση και αναλόγως της πραγματικής και προσηκόντως αποδεικνυόμενης ζημιάς που υπέστη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα