Ένταση στην ΔΕΘ: Διαδηλωτές επιτέθηκαν στον Γερμανό Πρόξενο

Ένταση στην ΔΕΘ: Διαδηλωτές επιτέθηκαν στον Γερμανό Πρόξενο

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση εισέβαλαν από αφύλαχτο σημείο μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν σε γερμανική αντιπροσωπεία. Οι δηλώσεις Φούχτελ που τους εξόργισαν (Pics+Vids)

Ένταση επικρατεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων, στην οποία θα παραβρεθεί και ο εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι ήταν εξοργισμένοι από τις δηλώσεις Φούχτελ περί παραγωγικότητας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές προσπαθούν να προσεγγίσουν το κτίριο 8 που πραγματοποιείται η ελληνογερμανική συνέλευση με σκοπό να τη διακόψουν.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, στο κτίριο Διοίκησης και επιτέθηκαν στη Γερμανική αντιπροσωπεία και συγκεκριμένα στο Γερμανό πρόξενο, ενώ από άλλο αφύλακτο σημείο προσπαθούν να σπάσουν τις πόρτες.

Οι δηλώσεις Φούχτελ που εξόργισαν τους εργαζομένους

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Φούχτελ είχε πει: ”Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα.

Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους”.

Πηγή Φωτογραφιών: seleo.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα