Ένταση στο Ηράκλειο: Αγρότες εισέβαλαν στο Δικαστικό Μέγαρο, τραυματίες αστυνομικοί

Ένταση στο Ηράκλειο: Αγρότες εισέβαλαν στο Δικαστικό Μέγαρο, τραυματίες αστυνομικοί

Αγρότες εισέβαλαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου γινόταν η δίκη 92 συναδέλφων τους, ζητώντας την αθώωσή τους. Τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί

Τεταμένο ήταν το κλίμα τη Δευτέρα (04/11) στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη 92 αγροτών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” το 2009 κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων.

Αγρότες από όλη την Κρήτη, οι οποίοι νωρίτερα είχαν κατακλύσει το Ηράκλειο, πραγματοποιώντας πορεία με τα οχήματα τους στην πόλη ως αντίδραση στη φορολόγηση της αγροτικής γης,  εισέβαλαν στο Δικαστικό Μέγαρο, σπάζοντας την κεντρική πόρτα. Στην προσπάθεια των αγροτών να μπουν μέσα, σύμφωνα με το cretalive.gr, τραυματίστηκαν από σπασμένα τζάμια τρεις αστυνομικοί. Ένας ελαφρά στο χέρι και δύο στο πόδι και το μάτι αντίστοιχα.

Στόχος των αγροτών ήταν να μπουν στην αποκλεισμένη από αστυνομικούς αίθουσα, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση των συναδέλφων τους. Επακόλουθο ήταν να προκληθεί αναταραχή ενώ δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της εισβολής υπήρχε μικρή αστυνομική δύναμη στο χώρο ενώ η έδρα είχε αποσυρθεί και επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα, όταν απομακρύνθηκαν οι αγρότες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα