Στο βιβλίο Guiness η Ξάνθη

Στο βιβλίο Guiness η Ξάνθη

Έναν πρωτότυπο στόχο επιδιώκουν να καταφέρουν οι κάτοικοι του δήμου Ξάνθης. Να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη μάσκα στον κόσμο. Η μάσκα θα παρουσιαστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το ερχόμενο Σάββατο

Οι κάτοικοι του Δήμου Ξάνθης, φιλοδοξούν να μπουν στο βιβλίο Guinness, κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο.

Η μορφή της μάσκας, που θα παρουσιαστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12.00, θα έχει την εικόνα χαρακτικού.

Δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών (Θ.Λ.Ε.) που κορυφώνονται κάθε χρόνο με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Ωστόσο, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 6 Μαρτίου 2011 και τις πολλές εκπλήξεις που ετοιμάζουν τα τριάντα πληρώματα που θα συμμετέχουν στη φετινή παρέλαση αποτελούμενα από περίπου 5.000 καρναβαλιστές.

Το θέμα της φετινής καρναβαλικής παρέλασης είναι: ”ΔΝΤ – Διεθνής Νομισματική Τρέλα” και όπως εξηγεί σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης ”ο τίτλος αυτός μας έδωσε την ευκαιρία να σκαλίσουμε τη μνήμη μας και να ανασύρουμε τις λαϊκές φράσεις του παρελθόντος που γεμάτες σοφία περιγράφουν τη σημερινή οικονομική κατάσταση.”

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για την κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας στον κόσμο και την έμπνευση που θα πάρουν από το ελληνικό θέατρο σκιών ο κ. Φανουράκης επισημαίνει ”τα προηγούμενα χρόνια αγνοήσαμε τις γλυκόπικρες λαϊκές ρήσεις των πρωταγωνιστών του θεάτρου σκιών. Παρεξηγήσαμε τον χάρτινο λαϊκό μας ήρωα τον Καραγκιόζη. Αγνοήσαμε τις αλήθειες του, την εξυπνάδα του, το ακμαίο ηθικό και το κέφι του. Μετατρέψαμε αντιθέτως τις αξίες του αποκλειστικά σε ύβρεις”.

Πρόσθεσε πως ”εμάς, ο Καραγκιόζης μας ενέπνευσε” ενώ κατέληξε ότι ”είμαστε ευτυχείς που το παρελθόν μας είναι η έμπνευσή μας για να σατιρίσουμε και να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον μας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα