Μοναδικό θέαμα: Ο Δίας πλησιάζει τη Γη και υπόσχεται μαγευτικές εικόνες

Μοναδικό θέαμα: Ο Δίας πλησιάζει τη Γη και υπόσχεται μαγευτικές εικόνες

Ο πλανήτης είναι πιο λαμπερός και πιο μεγάλος τον Ιούνιο, όπως αναφέρει η NASA και θα είναι ορατός όλο το βράδυ της 10ης Ιουνίου, ακόμα και με γυμνό μάτι.

Ένα μοναδικό θέαμα επιφυλάσσει ο Ιούνιος για τους για τους λάτρεις του διαστήματος καθώς ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, θα είναι ορατός στις 10 του μήνα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η NASA, ο πορτοκαλί πλανήτης είναι πιο λαμπερός και πιο μεγάλος τον Ιούνιο και θα είναι ορατός όλο το βράδυ: «Για να μπορέσετε να δείτε τους μεγαλύτερους δορυφόρους του, θα χρειαστείτε μόνο ένα ζευγάρι κιάλια» επισημαίνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, Δίας, Γη και Ήλιος θα ευθυγραμμιστούν, με τον πλανήτη μας να βρίσκεται ανάμεσά τους. Αυτή η συγκυρία, λοιπόν, είναι εξαιρετική για όσους θέλουν να θαυμάσουν το μοναδικό θέαμα.

Και ενώ ο πλανήτης θα είναι ορατός και με γυμνό μάτι, τα κιάλια θα κάνουν το θέαμα πιο ευκρινές και εντυπωσιακό. Ακόμη, όσοι τα χρησιμοποιήσουν θα μπορέσουν να δουν τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο Δίας έχει συνολικά 79 δορυφόρους – 53 εκ των οποίων έχουν «βαφτιστεί», ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να λάβουν όνομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version