Διαστημικό ντιζάιν: Ο Philip Starck σχεδίασε ένα θάλαμο για τουρίστες στο διάστημα

Διαστημικό ντιζάιν: Ο Philip Starck σχεδίασε ένα θάλαμο για τουρίστες στο διάστημα
Διαστημικός θάλαμος δια χειρός Φίλιπ Σταρκ

Ο Γάλλος σχεδιαστής οραματίστηκε τον θάλαμο, ο οποίος θα φιλοξενήσει τους μελλοντικούς διαστημικούς τουρίστες, να είναι με υφάσματα, υλικά και χρώματα εμπνευσμένα από τον κόσμο της μήτρας.

Ο Φιλίπ Σταρκ έκανε τα πρώτα βήματα στο «διαστημικό» ντιζάιν: σχεδίασε το εσωτερικό του θαλάμου για το πρώτο τουριστικό πρόγραμμα στο διάστημα, της Axiom.

Η Axiom Space είναι μια ιδιωτική εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος, που θα αναλάβει τη μεταφορά τουριστών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2020.

Οι αποστολές θα είναι σε ύψος 402 χιλιομέτρων και θα δίνουν τη δυνατότητα διαβίωσης σε συνθήκες μικροβαρύτητας επί επτά έως 10 μέρες συνεχώς. Σε αυτό το ύψος, με αυτή τη διάρκεια παραμονής και με κλίση 51,6 μοιρών, οι τουρίστες θα έχουν θέα σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη Γη όχι μία, αλλά δύο φορές!

Ο Γάλλος σχεδιαστής οραματίστηκε τον θάλαμο, ο οποίος θα φιλοξενήσει τους μελλοντικούς διαστημικούς τουρίστες, να είναι με υφάσματα, υλικά και χρώματα εμπνευσμένα από τον κόσμο της μήτρας. Στα εσωτερικά τοιχώματα θα είναι διάσπαρτα εκατοντάδες νάνο-LED.

Και ο φωτισμός θα αντιδρά στη διάθεση και τον βιορυθμό του «ενοίκου». «Ένας θεμελιώδης νόμος διέπει έναν διαστημικό σταθμό: η μηδενική βαρύτητα» δηλώνει ο Σταρκ.

«Σε αντίθεση με τους περιορισμούς της ζωής πάνω στη Γη, η ζωή στο διάστημα είναι μια ελευθερία προς πολλαπλές κατευθύνσεις. Το όραμά μου είναι να δημιουργήσω ένα άνετο αβγό, φιλικό, όπου οι τοίχοι να είναι τόσο απαλοί και σε αρμονία με τις αξίες της κίνησης του ανθρώπινου σώματος σε μηδενική βαρύτητα…

Ο ταξιδιώτης πρέπει, σωματικά και νοητικά, να αισθάνεται την κίνηση της αιώρησής του στο σύμπαν» τονίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα