Θεσσαλονίκη: Παγκοσμίως πρωτοπόρα στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος

Θεσσαλονίκη: Παγκοσμίως πρωτοπόρα στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος
Ελευθέριος Τσιρίδης, Καθηγητής Ορθοπεδικής Χειρουργικής ΑΠΘ

Είναι άγνωστο στους περισσότερους, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Θεσσαλονίκη κρατά τα παγκόσμια σκήπτρα στην πρωτοπορία της αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος με τις νέες μεθόδους μικρής επεμβατικότητας.

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, το 5ο Διεθνές Συνέδριο Αρθροπλαστικής Χειρουργικής, όπου παρουσιάστηκαν νέες επεμβατικές μέθοδοι για τα γόνατα και τα ισχία, που εφαρμόστηκαν πρωτοποριακά στη χώρα μας και υιοθετήθηκαν από την παγκόσμια ορθοπεδική κοινότητα.

Κορυφαίοι επιστήμονες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έδωσαν το “παρών” στο συνέδριο, για να αποκομίσουν τεχνογνωσία από τους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τις νέες μεθόδους μικρής επεμβατικότητας και ανέφεραν πως όσα έμαθαν είναι εξαιρετικά χρήσιμα.

Τα κύρια ζητήματα και οι επιστημονικές εξελίξεις των εισηγητών του συνεδρίου, ήταν τρία: αρθροπλαστικές μικρής επεμβατικότητας με ελάχιστο πόνο, γρήγορη κινητικότητα και άμεση έξοδο από το νοσοκομείο, χρησιμοποίηση συστημάτων πλοήγησης και εφαρμογή ρομποτικής επεμβατικής χειρουργικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version