Υπό την Αιγίδα της NASA το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Υπό την Αιγίδα της NASA το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Στον θεσσαλικό Όλυμπο με επίκεντρο το πανέμορφο χωριό του Κοκκινοπηλού θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Ιούνιο, το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής «Οι Αγγελιοφόροι του Ολύμπου»

Υπό την αιγίδα της ΝASA space Greece και του Οργανισμού «Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου Ελασσόνας και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, θα πραγματοποιηθεί η φετινή διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι περισσότεροι από 100 μαθητές-εισηγητές, προσκεκλημένοι καθηγητές από σχολεία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, μίλησαν για την αστρονομία, την αστροφυσική και το διάστημα, και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους τετρακόσιους.

Φέτος, στον ορεινό οικισμό Κοκκινοπηλός στην Ελασσόνα, σε υψόμετρο 1.160 μ., οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για το διάστημα και θα ανιχνεύσουν το απέραντο σύμπαν. Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει και σύνδεση με τον διεθνή διαστημικό σταθμό σε πραγματικό χρόνο και να μεταφερθεί η γνώση και οι εμπειρίες από τον διαστημικό σταθμό. Στο πλαίσιο των δράσεων στον Όλυμπο, θα γίνουν ακόμη εργαστήρια αστρονομίας, περιήγηση-ορειβασία και θεματική ξενάγηση στο βουνό, έκθεση στεροσκοπικών φωτογραφιών του διαστήματος και παρατήρηση με τηλεσκόπια στους πρόποδες του Ολύμπου, που διοργανώνεται με τη στήριξη της Αστρονομικής Εταιρίας Λάρισας.

Η εθνική εκπρόσωπος της διοργάνωσης του ΝΑΣΑ space της Ελλάδος και ταυτόχρονα ιδρύτρια του Βιομιμητισμού Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία, Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, υποστήριξε πως είναι σημαντικό να αφυπνίσουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας για την γνώση του διαστήματος και διαστημικών τεχνολογιών.

ADVERTISING

SHARE: