Η εταιρία φάντασμα που κάνει εξώσεις και το πλημμέλημα του Πάτση

Τελικά αντιμέτωπος με ένα πλημμεληματάκι θα βρεθεί ο βουλευτής Γρεβενών που εκλέχθηκε με την Ν.Δ ενώ αναζητείται η εταιρία - φάντασμα έκανε απόπειρα έξωσης στην Ι.Κολοβού.

Ποιός; Ποιός;

Ξεκινά σήμερα η επεξεργασία του προϋπολογισμού του 2023 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και πολλά θα ειπωθούν για το άν θα εκτελεστεί τελικά ή όχι. Ξέρετε: Αβέβαια διεθνής κατάσταση, τιμές φυσικού αερίου και όλα τα σχετικά.

Η πιο ουσιαστική παρατήρηση όμως έγινε από το Γραφείο Προϋπολογισμου της Βουλής στην αποτίμησή του και μάλιστα στην τελευταία του πρόταση: “Επισημαίνουμε τον πολιτικό κίνδυνο που μπορεί να προέλθει από τις πιθανές δυσκολίες σχηματισμού κυβέρνησης εξαιτίας των πολιτικών συσχετισμών και του οξυμένου κλίματος”.

Διότι ο πραγματικός άγνωστος “Χ” στον φετινό προϋπολογισμό είναι το ποιά κυβέρνηση θα κληθεί να τον εφαρμόσει. Οπότε ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Θόδωρος Σκυλακάκης έχουν την πολυτέλεια να αφήσουν ελεύθερη την φαντασία τους.

Τελικά πλημέλλημα

Τελικά για …πλημέλλημα θα κατηγορηθεί ο διαγραμμένος από την Νέα Δημοκρατία βουλευτής Ανδρέας Πάτσης. Ο εισαγγελέας φαίνεται πώς έκρινε ότι υπάρχει ελλιπές και ανακριβές Πόθεν Έσχες. Ούτε “μαύρο χρήμα”, ούτε θέμα με τις συμβάσεις που φέρεται να έπαιρνε από οργανισμούς, ούτε πρόβλημα με το πώς θα κατέληγαν στα χέρια του δανειακές απαιτήσεις στο 1/15 της αξίας τους. Ένα πρόστιμο και …χαίρετε με λίγα λόγια.

Μετά από αυτά μήπως πρέπει να μας πεί η Νέα Δημοκρατία για ποιόν λόγο τον διέγραψε; Τι ήταν αυτό που θεώρησε ασύμβατο με τις “αρχές της Ν.Δ”; Γιατί είναι βέβαιο πως δεν ειναι ο μόνος “γαλάζιος” βουλευτής που είχε παραλείψεις στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε.

Βέβαια οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν εξαρχής γνωστή στον Ανδρέα Πάτση. Εξ’ ού και οι δηλώσεις “κατανόησης” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αμμέσως μετά την διαγραφή του. Παράλληλα υφίσταται – όπως λέγεται- μια άτυπη συμφωνία να πέσουν οι τόνοι εκατέρωθεν.

Συνάντηση …γνωστών στην Θεσμών

Ωραία πράγματα την ερχόμενη Δευτέρα και πολλοι …γνωστοί θα συναντηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα ακροαστεί τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Γιάννη Λαβράνο, τον Τάλ Ντίλιαν και τον Φέλιξ Μπίζιο.

Βεβαίως έως τώρα ξέρουμε ποιοί έχουν κληθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα. Το ποιοί τελικά θα έρθουν είναι μια άλλη ιστορία, για την οποία θα έχουμε ακριβείς πληροφορίες τις επόμενες μέρες.

Γνωρίζουμε πάντως κάτι με σχετική σιγουριά: Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν θα έχουν πολύ δουλειά σε αντίθεση με αυτούς της αντιπολίτευσης που ήδη “πονοκεφαλιάζουν” με τις ερωτήσεις που θα κάνουν. Ξεχωριστό ρόλο θα έχει Κώστας Τασούλας στον οποίο για μία ακόμη φορά θα ανατεθούν καθήκοντα …θυρωρού. Να κρατήσει κλειστές τις πόρτες.

Εταιρία φάντασμα

“Φάντασμα” φαίνεται να ειναι η εισπρακτική LOTUS 4Α ΙΚΕ που βρίσκεται πίσω από την εισβολή στην κατοικία της Ιωάννας Κολοβού. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να προκύπτει από την σχετική ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή.

Όπως αναφέρει “με την επωνυμία «LOTUS 4A IKE» υπάρχει μία εγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, στη διεύθυνση Γρηγορίου Κυδωνίων 5 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σημειώνουμε ότι στο κτίριο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει καμιά αναγραφή στα κουδούνια της εισόδου ή κάποιου άλλου είδους αναγραφή σε ευκρινές σημείο στο κτίριο”. Επίσης σημειώνει πως “η ιστοσελίδα της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων με την επωνυμία «LOTUS PROJECT», που παραπέμπει σε άλλη διεύθυνση, αυτή τη φορά στο Ν. Ψυχικό (Ερν. Εμπράρ 27), έχει τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό με το προαναφερόμενο κτίριο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Και στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναγραφή στοιχείων για επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρείας”.

Η ερώτηση μάλιστα απευθύνεται στον Άδωνι Γεωργιάδη, ώς αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Θα ασχοληθεί άραγε με τον εντοπισμό της; Κανονικά θα έπρεπε να το κάνει. Κυρίως για να αποκλείσει την σχέση στελεχών της Ν.Δ με την εν λόγω επιχείρηση, αφού ώς γνωστόν έχουν συμπάθεια σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Δικαιώματα

Αναστάτωση φαίνεται να έχουν δημιουργήσει οι “λογαριασμοί” για ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων που μοιράζονται αφειδώς το τελευταίο διάστημα σε μικρο-επαγγελματίες. Οι φήμες μάλιστα λένε πώς παρότι μόλις χθές ψηφίστηκε νομοσχέδιο για τα ζητήματα αυτά αναμένεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από πλευράς κυβέρνησης.

Το θέμα έθιξε πάντως χθές και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλία Χρήστίδου. Όπως είπε το υπουργείο Πολιτισμού αναγκάστηκε να αποσύρει το άρθρο 43 του νομοσχεδίου που προέβλεπε “απαλλαγή των πολυεθνικών κολοσσών που εμπορεύονται μηχανήματα αναπαραγωγής έργων τέχνης από την υποχρέωση καταβολής ποσοστού υπέρ πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Μετακυλύατε όλο το κόστος των δικαιωμάτων των δικαιούχων στα μικρά μαγαζιά, τα καφέ, τα κομμωτήρια, οπουδήποτε παίζεται μουσική, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις απαλλάσσονταν της υποχρέωσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα