Η βροχή τροπολογιών, ο Σκέρτσος με το μπρικ κι ο Μέσι στη μέση

Τελειώνει η χρόνια και οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής ...έρχονται, ο Σκέρτσος αναλαμβάνει να "πουλήσει" το food pass κι ο Μέσι βρέθηκε μεταξύ Οικονόμου και Ραγκούση

Έρχεται βροχή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής

Τρία νομοσχέδια σκοπεύει να περάσει αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση από την Βουλή. Ένα αυτό που αφορά τα ΜΜΕ το πέρασε ήδη. Απομένει ένα του Κωστή Χατζηδάκη για την στεγαστική πολιτική και ένα ακόμη του Θάνου Πλεύρη. Μάλιστα αυτό το τελευταίο έχει στον τίτλο του και την φράση «επείγουσες ρυθμίσεις».

Για όποιον γνωρίζει τα κοινοβουλευτικά ήθη αυτό ένα πράγμα σημαίνει: Βροχή τροπολογιών και άσχετων ρυθμίσεων. Αυτό θεωρείται σίγουρο και το μόνο ερώτημα είναι αν θα σπάσει κάποιο ρεκόρ των προηγούμενων χρόνων. Προσθέστε και το εντονότατα προεκλογικό κλίμα των ημερών και έχετε πλήρη την εικόνα. Για να δούμε …τι θα δούμε αυτή την φορά.

Προβληματάκια με το food pass

Εντωμεταξύ αν πιστέψουμε αυτό που είπε χθες ο Γιάννης Οικονόμου, την τροπολογία για το περίφημο food pass, την περιμένουμε την Τετάρτη. Αρχικά αναφέρονταν ότι θα κατατεθεί την Τρίτη όμως όπως φαίνεται κάποιες καθυστερήσεις υπάρχουν. Μάλιστα τεχνικού χαρακτήρα.

Φήμες λένε πως ούτως η άλλως το πρόγραμμα αυτό φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή και η εφαρμογή του είναι κάπως στον …αέρα. Αν επιβεβαιωθεί αυτό τα πράγματα δεν θα είναι και πολύ καλά για την κυβέρνηση. Δίνει που δίνει 20 με 30 ευρώ κατ’ άτομο, να υπάρχουν και προβλήματα στην καταβολή του, πάει πολύ.

Πάλι ο Σκερτσος;

Η κυβέρνηση πάντως δεν ακολουθεί τις συμβουλές της στήλης. Κακό του κεφαλιού της. Ο Άκης Σκέρτσος – επιμένουμε- δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υπερασπίζεται στα social media ένα πρόγραμμα όπως το food pass. Ιδίως όταν στις αναρτήσεις του εγκαλεί την αριστερά για «μπρίκ» και «σολωμούς». Ούτε όταν υποστηρίζει ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» μείωσε τα κόστη στο σούπερ – μάρκετ κατά 66%.

Αφού δεν το κατέχει το σπόρ της καθημερινότητας. Δεν βρίσκονταν στο πεδίο του όταν ήταν διευθυντής του ΣΕΒ. Ας διαλέξουν κανέναν άλλον, αντί να έχουν από την μια τον Σκέρτσο και από την άλλη τον Άδωνι.

Εκτός αν δεν βρίσκουν.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσακαλώτου ο Τσίπρας

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Με την πλάτη στον τοίχο: διαπραγματεύσεις για την κοινωνία και την οικονομία 2015-2019» θα χαιρετήσει αύριο Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γράψει και τον πρόλογο του βιβλίου.

Η συζήτηση αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα γιατί συνδυάζει τις αναφορές μιας ιδιαίτερης περιόδου όπως την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία περίοδο όπου η σκέψη όλων είναι στο προεκλογικό 2023. Για τους συμβολισμούς όσον αφορά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται …ειδική εξήγηση, είναι σαφέστατοι. Εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει ο τομεάρχης υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός και η πανεπιστημιακός, Βάλια Αρανίτου.

Φαίνεται πως «καθάρισε» ο Κατσαφάδος

Η χθεσινή συγκέντρωση του Κώστα Κατσαφάδου στον Πεζόδρομο της Δραγάτση στο Δημοτικό Θέατρο φαίνεται πως …καθάρισε το τοπίο σχετικά με την πρωτιά στην περιφέρεια της Α’Πειραιά. Κι ας μην έχουν ακόμη προκηρυχθεί οι εκλογές.

Όπως πληροφορούμαστε μαζεύτηκαν πάνω από 1500 άτομα, κι είχε και κρύο. Η εκδήλωση τυπικά ήταν χριστουγεννιάτικη, αλλά ας μην γελιόμαστε οποιαδήποτε «συγκέντρωση άνω των 3 ατόμων» που οργανώνει βουλευτής αυτήν περίοδο (υφυπουργός Ναυτιλίας στην προκειμένη) είναι προεκλογική.

Άλλωστε στην συγκεκριμένη περιφέρεια για τους υποψήφιους της οι δυναμικές κινήσεις θεωρούνται κάτι παραπάνω από απαραίτητες. Φημολογείται ότι θα έχει αρκετό traffic στην διαμόρφωση των ψηφοδελτίων. Άσε που είναι και περιφέρεια «ειδικών χειρισμών» καθότι κέντρο του ελληνικού εφοπλισμού. (Το να είναι ο υποψήφιος …Ολυμπιακός θεωρείται φυσικά και ιστορικά αυτονόητο. Αλλιώς δεν συζητάμε!).

Ο Ραγκούσης, ο Οικονόμου και …ο Μέσι

Που να το ‘ξερε ο Λιονέλ Μέσι, κάτοχος του Μουντιάλ πια, ότι θα βρίσκονταν χθές στην …μέση της αντιπαράθεσης Γιάννη Οικονόμου με τον, Γιάννη Ραγκούση στην Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τον έμπλεξε αρχικά λέγοντας πως αν υπήρχε κυβέρνηση της Ν.Δ αποκλείεται ο αρχηγός της Αργεντινής να σήκωνε το τρόπαιο. Γιατί όπως είπε «ο διαιτητής θα ήταν πιασμένος», «δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχατε βάλει την ΕΥΠ να τους παρακολουθήσει, όταν φτιάχνανε το σχεδιασμό τους και την τακτική τους» και «δεν υπήρχε καμία στο εκατομμύριο πιθανότητα να μην είχατε βάλει τον ποδοσφαιρικό Ντογιάκο και τον ποδοσφαιρικό Γεωργιάδη να απειλήσουν το Μέσι με φορολογικούς ελέγχους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε – η αλήθεια είναι- να απαντήσει με κάτι αντίστοιχο αλλά …δεν του βγήκε. Έτσι αρκέστηκε να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει το Μουντιάλ με κριτήρια που ταιριάζουν σε τοπικό πρωτάθλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα