Ο Ανδρουλάκης στην πρέσα και ο Μητσοτάκης από το Τόκιο στην Λάρισα

Στην Χαριλάου Τρικούπη νοιώθουν ήδη την προεκλογική πίεση από παντού ενώ ο Μητσοτάκης από την Ιαπωνία σχεδιάζει να γίνει ο Σογκούν του Θεσσαλικού Κάμπου

Πιέσεις

Συγχύστηκε χθες ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζιος, με την «ομόλογό» του στον ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, όταν η τελευταία αναρωτήθηκε αν μία τυχόν μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να θεωρηθεί προϊόν εκβιασμού. Όμως καλό είναι και οι δύο πλευρές να …συνηθίζουν σε τέτοιες καταστάσεις καθότι η προεκλογική περίοδος που ξεκινά σιγά-σιγά μόνον χαλαρή δεν θα είναι.

Αν στην Χαριλάου Τρικούπη δεν αντιδρούν καλά στην λέξη «εκβιασμός» ενδιαφέρον θα είχε να δούμε τα αντανακλαστικά τους στην λέξη «πιέσεις». Γιατί σε μόνον αυτή την κατηγορία μπορούμε να συμπεριλάβουμε το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της Δευτέρας που παρουσίαζε τον Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει πως «θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή» και μάλιστα χωρίς παζάρια για υπουργεία.

Ιδίως από την στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο δεν είπε τέτοιο πράγμα. Αντιθέτως είπε ότι επιθυμεί «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή, που θα μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα».

Στο κέντρο

Γενικώς πάντως τους επόμενους μήνες στο ΠΑΣΟΚ θα διαπιστώσουν αυτό που τόσο καιρό υποψιάζονται: Πώς δεν είναι εύκολα τα πράγματα στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. Οι πολιτικές πιέσεις θα είναι το βασικό μέρος της καθημερινότητάς του χώρου, και μάλλον στην Χαριλάου Τρικούπη θα είναι τυχεροί αν αυτές μείνουν στο …πολιτικό πεδίο.

Ένα καλό δείγμα είχαν άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που το «σύστημα Μαξίμου» όπως έλεγε διέρρεε όλα εκείνα τα περίεργα για σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με ξένες πρεσβείες.

Από την Ιαπωνία στον …κάμπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βρίσκεται στην Ιαπωνία για την ώρα, αλλά όλα δείχνουν πώς το μυαλό του βρίσκεται στο… Θεσσαλικό κάμπο.

Η Νέα Δημοκρατία έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση για να ελέγξει εκλογικά την κατάσταση, σε μια περίοδο που το κόστος για τους αγρότες έχει φτάσει στα ύψη. Έτσι λοιπόν ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για Λάρισα, όπου ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έχει ήδη προλειάνει το έδαφος και θα βρεθεί εκεί στις 23 Φλεβάρη. Λίγες μέρες δηλαδή πριν το γνωστό αποκριάτικο έθιμο με τους φαλλούς, το «Μπουρανί».

Γενικώς το «κυβερνητικό δόγμα» για τους επόμενους μήνες είναι … «βλέπουμε φρούτο-δίνουμε επιδότηση». Ήδη έχουν ανακοινωθεί κονδύλια για τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αχλάδια. Επίσης το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί σε Αλμυρό και Τύρναβο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς για να κόψει …πίτες και κλίμα.

Χρυσοχοϊδης ο Άφαντος

Έχει ακούσει κανείς τίποτε για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη; Εννοούμε κάτι περισσότερο από την υποψηφιότητα του για την Β’ Αθηνών, η οποία ανακοινώθηκε μετά από την συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 3 Μαρτίου.

Όχι τίποτε άλλο μα υποθέταμε πως με τόσο «ντόρο» που έχει γίνει σχετικά με τα θέματα του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, θα σκέφτονταν ίσως να κάνει μια δημόσια παρέμβαση αφού θήτευσε εκεί για σχεδόν 2,5 χρόνια.

Πόσο μάλλον όταν μόλις χθες ο νυν υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ πως «τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτής της υπηρεσίας, σε σχέση με το πρόβλημα, όπως αντιλαμβάνομαι ή πιστεύω ότι είναι,- αναφέρομαι στο πρόβλημα της διαφθοράς – είναι πενιχρά».

Από χωριό

Μια φορά ο νέος διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που διορίστηκε χθές, δηλαδή ο υποστράτηγος Παναγιώτης Πούπουζας, δηλώνει πως «είμαι παιδί από χωριό». Όπως είπε «έχω πει στην υπηρεσία μου να μου φέρουν ένα κρεβάτι, γιατί δεν έχω άλλο χώρο, για να βρίσκομαι εκεί όλη την ημέρα. Επίσης, έχω κλείσει ένα δωμάτιο σε κοιτώνες, αστυνομικούς, για να μένω και έχω ένα σκούτερ και θέλω να φύγω, όποτε φύγω και θα φύγω, με αυτό. Τελεία, παύλα. Καθαρότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά που με διακρίνουν, μέχρι τώρα, αυτά θα συνεχίσω και από αύριο το πρωί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα